Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, son iki yılda 80 bin girişimci adayı eğittiklerini, bunların 4 bin 500'e yakınının işletme kurduğunu, bu işletmelerde 20 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. Kaplan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti. Ziyarette Özer, DTO’nun KOBİ’lerle ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi. Denizli’nin müteşebbis insanların bulunduğu bir şehir olduğunu ifade eden Özer, “170 ülkeye ihracat yapıyoruz. Üyelerimizin tamamı KOBİ diyebiliriz. Denizli’de 141 girişimcimize eğitim verdik, bunlardan 43’ü kendi işyerini açtı. 30 kişinin eğitimi sürüyor, 180 kişiye daha eğitim vereceğiz. ‘Cansuyu’ kredilerinde Türkiye birincisi olduk. KOSGEB'in kısa bir süre öncesine kadar ismi bile bilinmiyordu, son yıllarda yapılan çalışmalarla tanıtıldı ancak kredi verilerinin oluşturduğu komisyonda DTO’nun da mutlaka olması gerekir.” dedi.

'DENİZLİ GİRİŞİMCİLİKTE ROL MODEL ŞEHRİMİZ'

KOSGEB Başkanı Kaplan ise Denizli’nin girişimcilik konusunda rol model bir şehir olduğunu belirterek, sanayisiyle ve işletme potansiyeliyle dikkatle izlediklerini vurguladı. Kaplan, “Denizli, inşallah bundan sonra daha da iyi olacak. Yeni destek modellerimizin tam da meyvelerini gördüğümüz günlerdeyiz. Biz en iyi uygulamaları DTO ile yaptık. Gerçekten sekiz on programımız devam ediyor. Diğer kurumlarla da yapıyoruz ama DTO’nunki bir okul gibi oldu. Eğitilen nitelikli girişimciler, Denizli’nin kalkınmasına katkı sağlayacak.“ diye konuştu.

KOSGEB’in 68 ilde teşkilatlandığını, yıl sonuna kadar 81 ilde teşkilatlanacağını vurgulayan Kaplan, “Bu da KOBİ’lere yerinde destek olma vizyonumuzun bir yansıması. Denizli'ye özel önem veriyoruz. Bu önemi arttırarak devam edeceğiz. KOSGEB olarak 2011 yılında yeni destekleme modeline geçtik. 2011 yılı öğrenme süreciydi, 25 bin işletmeye destek verdik. Kredi faizi destekleriyle beraber sayı 100 bini buluyor. Hizmet sektörü açılımı 2010 yılında oldu, hedef kitlemiz sekiz kat büyüdü. KOSGEB, 300-400 bin imalatçı KOBİ’ye destek yerine, 3 milyon KOBİ’ye hizmet verir hale geldi.” dedi. KOSGEB’in, 440 milyon liralık bütçesinin yüzde 80’ini destek olarak aktardığını anlatan Kaplan, şunları kaydetti: "Bu güzel bir rakam. Arttırılması için bakanlıklarımızla görüşüyoruz. Hedefimiz, 500 milyon lira destek rakamını yakalamaktır.”

Ziyaret sonunda DTO Başkanı Özer, KOSGEB Başkanı Kaplan’a Denizli horozu heykeli hediye etti.