İZMİR (CİHAN)- Yaz sezonunun başlaması ve vatandaşların tatil beldelerine gitmesi üzerine korsan kitap satan kişiler de sahil kesimlerine akın etti. Polis ekiplerinin İzmir'in gözde tatil beldelerinde korsan kitapçılara yönelik düzenlediği operasyonlarda 3 kişi toplam 765 adet yayınla ele geçirildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan kitap satıcılarının Seferihisar, Doğanbey, Ürkmez ve Gümüldür bölgelerinde satış yaptıklarını belirledi. "Ne de olsa polis gelmez" denilerek sahil kesimlerinde saat 22.00'den sonra kurulan pazarlarda korsan kitap satıldığını tespit eden ekipler, tatile çıkarken yanlarına kitap almayan tatilcilerin özellikle güncel ve popüler yazarlara ait kitaplara neredeyse yarı fiyatına sahip olduklarından yoğun ilgi gösterdiklerini tespit etti.
Polis ekipleri, tatil beldelerine eşzamanlı baskınlar düzenledi. Gümüldür Sahil Caddesi'nde 193 adet, Ürkmez gece pazarında 191 adet, Doğanbey gece pazarında 381 adet olmak üzere toplam 765 adet korsan kitap ele geçirildi. Operasyonla ilgili olarak H.T.(43), H.B. (21) ve U.Y.(20) gözaltına alındı. Zanlılar hakkında gerekli yasal işlemin başlatıldığı öğrenildi. CİHAN