Muğla'nın Fethiye ilçesinde kordon boyunda halkın kullanım alanlarını işgal eden işletmelere ait eklentiler zabıtalar tarafından yıkıldı.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde 'İkinci Etap Sahil Bandı Projesi' kapsamında kordon boyunda yer alan işlemelerde plan denetimi yapıldı. Hazırlanan plan ve projenin dışına çıkan işletmelerde yıkım gerçekleştirildi. İş makineleri ile bölgeye gelen ekipler, halkın kullanım alanları içerisinde bulunan fakat işletmeler tarafından işgal edilen yerleri boşalttı. Yapılmış olan eklentiler ve çardaklar yıkıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, vatandaşın hakkını kimseye gasp ettirmeyeceklerini söyledi. Kordon boyundaki işletmelere kullanması için verilen alanların belli olduğunu, bunun plan ve projelerle sabit olduğunu kaydeden Saatcı, "Ama gördük ki bu işletmeler vatandaşın kullanım alanı içerisinde bulunan yeşil alanı bile bünyesine dahil etmiş. Buna müsaade edemezdik. Arkadaşlarımız da gerekeni yaparak, halkın olan alanları yine halka iade etti." dedi.