İSTANBUL (CİHAN)- Amirallere suikast iddiasına yönelik ikinci dava kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora hakkında yakalama emri çıkarıldı.
Amirallere suikast iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında Koramiral Cora ile tutuklu Albay Ümit Metin hakkındaki iddianameyi daha önce kabul eden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, tensip zaptını bugün açıkladı. Mahkeme başkanı Mehmet Karababa ile üye hakimler Hikmet Şen ve Mehmet Erdoğan’dan oluşan heyet, Koramiral Cora’nın üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu ve devam ettiğini belirtti. İddiaya konu belgelerin yargılama sürecinde ele geçirildiği, ilgili belgelerin ele geçirildiği tarih ve yer dikkate alındığında delillerin karartılma şüphesinin bulunduğunu belirten mahkeme, atılı eylemin CMK 100/3 maddesinde sayılan suçlardan olduğu hususunu dikkate alarak Cora hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.
Mahkeme, Cora’nın mahkeme yargı çevresinde yakalanması halinde en kısa zamanda hazır edilmesinin istenmesine, mahkemenin yargı çevresi dışında yakalanması halinde ise yol tutuklaması yapılarak en kısa sürede mahkeme huzuruna çıkarılmasına hükmetti.
Tutuklu sanık Albay Ümit Metin’in üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu ve devam ettiği, atılı eylemin CMK100/3 maddesinde sayılan suçlardan olduğu hususunu dikkate alan mahkeme, Metin’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Davanın, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde halen devam eden ‘amirallere suikast’ davasıyla birleştirilmesi talebinin duruşmada değerlendirilmesine hükmeden mahkeme, duruşma günü gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılması kararını verdi. Mahkeme, ilk duruşmanın 9 Aralık 2011 tarihinde yapılmasını da karara bağladı. CİHAN