Olay dün gece işe gitmek için evinden 22.45’te çıkan, Yunus Özdaş isimli tekstil işçisi, 3. Sanayi Sitesi'nde bulunan işyerine giderken bir köpeğin baş kısmının zeytin tenekesine sıkışmış olduğunu gördü.
Denizli'nin Merkezefendi ilçesi, Eskihisar Mahallesi, hayvan pazarının altında bulunan Et ve Süt Kurumu yolu üzerinde meydana gelen olayda, Özdaş ilk önce kendi çabaları ile kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı.
Özdaş zavallı köpeği bu halde bırakmak istemedi ve itfaiyeye haber verdi. Özdaş, “Ben gece işe giderken yolun ortasında bir baktım köpek var. Kafası zeytin tenekesine sıkışmış. Kurtarmaya çalıştım olmadı, o yüzden itfaiye ekiplerini aradım yarım saat bekledim. İtfaiye gelene kadar başındaydım ekipler geldi kurtardılar, az daha ölüyordu nefes alamıyordu sonunda kurtardık.” dedi.
Olay yerine gelen Denizli Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarılan talihsiz köpek rahat bir nefes alırken, olay yerinden uzaklaşırken geri dönüp ekiplere ve Özdaş’a teşekkür edercesine baktı ve olay yerinden ayrıldı.