İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis grup toplantılarının basına yansımasının doğru olmadığını söyledi. Bazı meclis üyelerinin basına bilgi vermesine tepki gösteren Kocaoğlu, belediye başkanlığına tekrar aday olup olmayacağı yönündeki ifadelere ise açıklık getirdi. Meclis grup konuşmalarına göre 'bir daha aday olmayacağım' şeklindeki sözlerini değerlendiren Başkan Kocaoğlu, "Adaylık konusundaki kararımı seçime 6 ay kala açıklayacağım. Biliyorsunuz daha öncede öyle yaptım."dedi.
Gün içinde Foça, Aliağa, Urla, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe'nin ardından Seferihisar'ı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve meclis üyeleri ile karşıladı. Dün akşam meclis grup toplantısı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, konuşmasının bitiminde gazetecilerin soru sorması üzerine "soru sorun, demedim" diyerek tepki göstererek daha sonra 'soru sorun, demedim' kısmının aygıtlardan çıkarılmasını istemesiyle başlayan ve gazetecilerin bu isteği red etmesi üzerine Başkan Kocaoğlu'nun, 'Yapma lütfen... Ben hayatımda hiçbir zaman çizmeyi aşmamaya çalışıyorum. Siz de aşmayın. Acı olur yani, aşmayın' şeklinde cevabı hatırlatıldı. Bu soruya Kocaoğlu, "Grup toplantıları, aile içerisinde yapılan toplantılardır. Burada konuşulan sorunlar, konular aile içerisinde kalmak zorundadır. Burada konuşulan konuların basına iletilmesi ya da basında tartışılmasının hiçbir anlamı yoktur. "diyerek geçiştirdi.

SIĞACIK KALESİ'NDE RESTORASYON YAPILACAK
Seferihisar'ın Sığacık Kalesi'ndeki 284 yapının cephe düzenleme ve sur duvarlarının restorasyonu için düğmeye basıldı. Gün içinde Foça, Aliağa, Urla, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe'nin ardından Seferihisar'ı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu, Seferihisar Belediyesi'nde Belediye Başkanı Tunç Soyer ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Eski belediye binasının yerine bir park, otopark ve sosyal-kültürel tesis yapılmasının planlandığını belirten Kocaoğlu, "Daha önce Seferihisar Belediye Başkanımızın projesini yaptığı Sığacık Kalesi içindeki 284 yapının cephe düzenlemesini yapacağız. Sur duvarlarının restorasyonu projesi bitip kuruldan geçtikten sonra onu da gerçekleştireceğiz. Bu iki projenin Seferihisar'ın gelişmesine, turizmden pay alması ve Seferihisar'da yaşayan hemşehrilerimizin yaşam standardının, konforunun artması için önemli olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN