Denizli’de EURO- HOUSE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Kocakülah, Alp Dağlarında yapılan yüksek yalıtımlı binalarla, köylerle yapılan kerpiç ev ve çatı sistemlerinin aynı olduğunu söyledi. Eski ustaların yalıtım konusuna bilerek veya bilmeyerek büyük özen gösterdiklerini belirten Kocakülah, devletin özellikle yüksek yalıtımlı bina yapımını teşvik etmesi, destek vermesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin en büyük sorunu cari açık probleminin çözümüne yüksek yalıtımlı binaların destek verebileceğine dikkat çeken Kocakülah, “Türkiye’de binalarda yalıtım ve mantolama sisteminin uygulanması yeni yeni konuşulurken ve uygulanırken başka Fransa olmak üzere Almanya ve İsveç gibi İskandinav ülkelerinde bu sistemler 1970’li yıllardan bu yana kullanılıyor. Birçok ülkede yalıtımı olmayan binalara elektrik bile bağlanmıyor. Denizli’de yapılan binalarda 5 santimetre yalıtım yapmak zorunlu olmasına rağmen ne yazik ki bu kural çoğu inşaatta uygulanmıyor. Oysa ileri teknoloji ile kısa sürede yapılan yüksek yalıtımlı akıllı binalar yüzde 80’e varan enerji tasarrufu sağlıyor. Bu yüzden devlet binayı yapan firmaya değil de, enerji tasarrufunu ön planda tutarak yüksek yalıtımlı akıllı bina yaptırmak isteyenlere destek vermeli, bu insanları teşvik etmeli. Dünya ülkeleri akıllı binalara teşviki yıllardır uyguluyor. Türkiye artık özellikle konutlarda enerji tasarrufuna daha çok önem vermeli ” Dedi.

Sunum yaptı

EURO- HOUSE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Kocakülah, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi üyelerine yalıtım ve akıllı binalar ile ilgili sunum yaptı. MÜSUAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kocakülah, kendisinin hem Türk hem de Fransız vatandaşı olduğunu, Fransa’daki Grenoble Üniversitesi’nden inşaat mühendisi olarak mezun olduktan sonra aynı üniversitenin mimarlık bölümünden mezun olan kardeşi Hakkı Kocakülah’la birlikte strafor kalıp ev yapımında çalıştığını söyledi.
Kocakülah, “Fransa’da okuldan mezun olduktan sonra sekiz yıl, yüksek yalıtımlı binaların yapımında görev aldım. ICF uygulaması ile yüksek yalıtımlı evler ile ilgili tam bilgi sahibi olduktan sonra Türk vatandaşı ama Fransa’da yıllardır strafor kalıp evlerin yapımında çalışmış inşaat ustaları ile birlikte Denizli’ye gelerek akıllı evler üretmeye başladık. Kişiye özel tasarladığımız yüksek yalıtımlı gösterişli ve sağlam binaları Denizlililer çok sevdi.” diye konuştu.


Akıllı konutlar üretiliyor

Denizli’de yaklaşık 10 yıldan buyana dünyada kullanılan ‘Insulatıng Conerete Forms’ (ICF) taşıyıcı duvar sistemi ile akıllı bina üretimi yaptıklarını belirten Kocakülah, “Denizli’de, İzmir ve Ankara’da yaptığımız akıllı yüksek yalıtımlı binalarda enerjiden büyük tasarruf sağlıyoruz. Yüksek ses izolasyonu ile insanlara modern binalar sunuyoruz. Yüksek görselliğe sahip, depreme karşı dayanıklı, kullanım alanı geniş, iki ayda anahtar teslimi evler yapıyoruz. Fransa’da ağırlıklı olarak kullanılan 10 santimetre kalınlığa sahip strafor kalıp içine demir ve perde beton kullanarak içinden ve dışından mantolanmış, binaları Denizli’de yapan tek firmayız. Türkiye’de bu yöntemi kullanan sayılı firmaların içinde bulunsak ta, strafor kalıp sistemi ile anahtar teslimi akıllı yüksek yalıtımlı binalar yaparak kullanıcısına teslim eden tek firma biziz. Lego sistemi ile yaptığımız binalar sayesinde şantiye kazaları yaşanmıyor. Binanın yapılacağı arsa üzerine en kullanışlı en gösterişli konutlar, kısa sürede her yönü ile tasarlanıp, yapılıyor ve kullanıcısına teslim ediliyor” diye konuştu.