KOCAELİ (CİHAN)- Meteorolojinin kuvvetli yağmur tahmini gerçekleşti. Kocaeli’nde iki gündür aralıklarla devam eden yağmur, öğlene doğru etkisini artırdı. Kentte yağmurla birlikte hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü.
Meteoroloji’nin şiddetli yağmurların olacağını günler öncesinde uyardığı şehirler arasında yer alan Kocaeli’nde sıcaklığın azalmasıyla birlikte bölgesel olarak yağış başladı. İki gündür aralıklarla devam eden yağış, öğlene doğru etkisini daha da artırdı. Öğle saatlerinde bir anda başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, işyerlerinin saçakları, duraklar ve bankamatiklerin altına sığınarak korunmaya çalıştı. İki gündür aralıklarla yağan yağmurdan memnun olduklarını söyleyen Kocaelili vatandaşlar, yağmuru on bir ayın sultanı Ramazan’ın bereketi olarak gördüklerini dile getirdi. Şehrin en işlek caddesi olan 'Yürüyüş Yolu' ani bastıran yağmurla bir anda bomboş kaldı. Yağmurla birlikte şehrin bazı bölgelerinde göletler oluştu. E-5 karayolunda sürücüler, kazaya neden olmamak için ağır hareket ederken, uzun araç kuyrukları oluştu.
Yetkililer, ani sel, su baskını, sel, yıldırım, lokal dolu yağışı, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi oluşabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunmasını istedi.



CİHAN