Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz cumartesi günü Denizli'de halka hitap ederken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya talimat vererek, tarihî okul binasının Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına dönüşmesinin zamanının geldiğini söylemesi, özellikle Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma Derneği’nin tepkisine sebep oldu. Dernek üyeleri, devri engellemek için imza kampanyası başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç yıl önce başbakanlığı döneminde Denizli'de, dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’le birlikte imzaladığı protokolle çelişkili bir talimat verdi. Protokolde hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu'nun dört okul yaptırması, okulların arazisinin Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne devredilmesi, buna karşılık Denizli Lisesi’nin müdürlük bünyesinde kalması kararı alındı. Erdoğan’ın, şehirde böyle bir talep yokken okul binasının belediye hizmet binası olarak kullanılması talimatı tepkiye sebep oldu.

DENİZLİ LİSESİ MEZUNLARI İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Panayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının, Denizli Lisesi’nin değerini bilen bütün vatandaşları üzdüğünü söyledi. Panayır, “Tarihî Denizli Lisesi, Denizlililerin Koca Mektep’i geçmişiyle, mezunlarıyla Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarındandır. Bütün dünyada bu tür kurumlar, devlet tarafından önemsenerek yine eğitim kurumu olarak yaşatılırken bu okulun tarihten silinmek istenmesi bizleri derinden üzmüştür. Denizli’nin her zaman protokolde en önlerde yer alan meslek odaları başkanları, sivil toplum kuruluşları, basın ve medya temsilcileri, bütün siyasi partilerin yöneticileri, ilimizin milletvekilleri, her zaman hizmetkârımız olduğuna vurgu yapan bakanı, valisi, belediye başkanları, rektör ve ünüversitedeki hocalarımız, daire müdürleri, kısacası bütün Denizlililer, şimdi herkese düşen görev bu değerli eğitim kurumumuza sahip çıkmak ve buranın her zaman eğitim kurumu olarak kalması için çaba harcamaktır. Hiç kimse bu okulun mezunundan, öğrencisinden, öğretmeninden, velisinden daha az sorumluluk taşımamaktadır.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşabilecek olanların bunu anlatması gerektiğini belirten Panayır, “Denizli’nin şivesine kadar vâkıf olan Cumhurbaşkanı'na Goca Mektep iyi anlatılmalıdır, dokunulmaması gerektiği aktarılmalıdır. Bu talimat, dönülemez bir karar değildir. Bu okulun değerini bilenler, buraya sahip çıkanları unutmazlar ve asla akıldan çıkarılmamalıdır ki Sayın Cumhurbaşkanı’na veya mevcut iktidara taraf olmakla tarihî Denizli Lisesi’ne sahip çıkmak ayrı konulardır. Özellikle geçmişine, tarihine sahip çıkanlar, bu önemli eğitim kurumunu yine eğitim kurumu olarak yaşatmak için hizmet vermelidirler. Aynı şeyleri yıllardır söylüyoruz, biliyoruz ki anlaşılmayan hiçbir şey yok. Uzatmadan, günün sloganıyla diyoruz ki yeni Türkiye'de tarihî Denizli Lisesi yerinde kalsın.” ifadelerini kullandı.