Muğla’da yaşayan Uğur ailesi, 3 ay önce Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde kaybolan kızları ve engelli torunlarının bulunması için yardım bekliyor.
Muğla merkez Müştak Mahallesi General Mustafa Muğlalı Caddesi’nde oturan baba Mustafa (55) ve Bedia Uğur (40) çifti, Bozdoğan’a bağlı Kılıçlar köyünde oturan ve 3 aydır haber alamadıkları kızları Ümran İnci (32) ile engelli torunları M.İ. (13) ve N.İ’yi (11) kendi imkanlarıyla bulmaya çalışıyor.
Yetkililerden yarım isteyen anne Bedia Uğur; “2009 yılında kızımız Ümran’ı Behçet İnci ile evlendirdik. 2013 yılında Aydın’a taşınmalarının ardından kızımız ve torunlarımız ile görüşmelerimiz sürdürüyorduk. Üç aydır kızımız ve torunlarımızdan haber alamıyoruz. Damadımız Behçet İnci’nin ailesinden geçtiğimiz günlerde kızımız Ümran ile torunlarımızın kaçırıldığı haberini aldık. Kızım ve engelli torunlarımdan üç aydır haber alamıyorum. Damadın ailesi kızımın ve torunlarımın kaçırıldığı haberini yeni ulaştırdı. Damadımla hiçbir şekilde görüşemiyorum. Evde bakmakla yükümlü olduğum diğer engelli oğlum olduğu için Muğla’dan da ayrılarak kendim arayamıyorum. Adli makamlara damadın başvurduğu bilgisini damadın ailesinden aldım. Ancak damadımın bizim ile görüşmemek için benden kaçması beni şüphelendiriyor ”dedi.
Muğla’da da kendisinin emniyete başvurduğunu bildiren Bedia Uğur; “Kızım engelli iki torunumla kendi isteğiyle bir yere gidemez. İki torunumda sürekli bakıma muhtaçtır. Kızımı ya da torunlarımı görenlerin bizlere ulaşmasını bekliyorum. Avukatımla birlikte Cumhuriyet Savcılığına da konu ile ilgili başvuruda bulunacağım” diye konuştu.