AK Parti Çal İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Duman, bağları, üzümü, şarabı, doğal ve tarihi güzelliklere sahip ilçede bulunan Kısık Kanyonu sayesinde rafting merkezi olacağını söyledi. 2003 yılında merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun ilk kez rafting yaparak tüm dikkatleri üzerine çektiği Ege Bölgesinin en güzel kanyonu Kısık Kanyonunda 9 yıl aradan sonra Marmaris’ten gelecek 50 kişilik adrenalin tutkununun haziran ayı sonunda rafting yapacağını belirten İlçe Başkanı Duman, “İlçemiz sınırları içinde bulunan bölgenin en güzel kanyonlarından biri olan ‘Kısık’ kanyonuna il özel idaresi bütçesinden ayrılan 110 bin liralık ödenekle 220 metre uzunluğunda yürüyüş yolumuz yapıldı. Amatör balıkçılığın ve dağ tırmanışının da yapılabildiği kanyonumuz büyük ilgi çekiyor. Kanyonda merhum Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu’da rafting yapmıştı. Geçen sürede bölgenin turizme kazandırılması için yaptığımız çalışmalar olumlu sonuç verdi. Marmaris’te bulunan Coca Travel Genel Müdürü Doğan Çarıkçı ile yaptığımız görüşmeler sonunda 50 kişilik adrenalin tutkununun ilçemize gelerek Menderes üzerinde rafting yapmalarını sağlayacağız. Aşağıseyit Köprüsünden başlayacak rafting Kısık Kanyonu sonundaki regülatör kapaklarında son bulacak. Yaklaşık 2 kilometrelik parkurda yapılacak rafting in ardından adrenalin tutkunlarının daha yoğun olarak ilçemize gelmesini bekliyoruz” dedi.

Tırmanış ve amatör balıkçılıkta var

Kısık Kanyonu içinde 200 metreyi geçen sarp kayalıkların dağ tırmanışı yapmak isteyenler için uygun parkur olduğunu, kanyon içinde bol miktarda bulunan sazan ve alabalıkların ise amatör balıkçılık yapmak isteyenleri beklediğini anlatan Duman, “Kısık Kanyonun içinde 200 metreyi geçen sarp kayalıkları da tırmanış yapmak isteyenleri ağırlayacak bölgelerimiz bulunuyor. Kanyon içinden geçen Büyük Menderes’te bol olarak sazan ve alabalık bulunuyor. Burası amatör olta balıkçılarına da hizmet verecek şekilde düzenlendi. Kanyonun kayalık bölümlerinde bulunan mağaralar, adrenalin arayanların en uğrak yeri olacak. Yürüyüş yolu çalışmalarından sonra ışıklandırılacak olan kanyon, 24 saat boyunca yaşayan ve turizme açık bir yer olacak” dedi.

Tarihi ve doğal güzelliklerde var

Çal’ın hedefinin yıllık 10 bin yerli ve yabancı turist olduğunu hatırlatan Duman, “Geçmiş tarihte bölgenin en büyük pazarının kurulduğu ‘Kayı Pazarı’nda bulunan ve hala ayakta olan minare restore edildi. Bunun yanında ilçemize bağlı Bahadınlar köyünde bulunan Apollon Tapınağı da ziyaretçilerini bekliyor. İlçemize bağlı Sakızcılar köyü sınırları içinde bulunan ve ‘Ağlayan Kaya’ ismiyle bilen 50 metre yüksekten akan suyun oluşturduğu şelalede ilçemize gelen yerli ve yabancı konukların nefis yemeklerden yiyebilecekleri şekilde düzenlendi. İlçede konaklamak isteyenler içinde otelimiz bulunuyor.” Şeklinde konuştu.