KIRIKKALE (CİHAN)- Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KİDİMDER) tarafından düzenlenen 'Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' çekişmeli geçti. 11 kişinin mücadele ettiği yarışmada birinci olan Murathan Önder'e umre ziyareti ödülü verildi.
    Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 11 yarışmacının katıldığı programa Ankara Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Bayram Yılmaz ve Ankara Pursaklar Merkez Camii İmamı Hatibi Hasan Akdemir jüri üyesi olarak katıldı.
    Yarışmada 87 puanla birinci olan Murathan Önder’e Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek tarafından umre ziyareti, 86 puanla ikinci olan Faruk Şimşek’e netbook, 82 puanla üçüncü olan İbrahim Coşkun’a cep telefonu ve diğer yarışmacılara altın hediye edildi. Ayrıca sponsorlara plaket verildi.
Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, yaptığı konuşmada, programın manevi hayatta zenginlik katması temennisinde bulundu. Müftü Gerek, 3 aylarla birlikte program düzenleyip, Kur’an-ı Kerimi gündeme getiren dernek üyelerine teşekkür etti.
    Kur’ân’ın nasihat, dertlere şifa, hidayet ve rahmet olduğunu hatırlatan Gerek, “Kur'ân, yalnızca insanların ölüm ötesi hayatlarını ilgilendiren hususları açıklayan, ibadetler hakkında bilgi veren ve Yaratıcı'nın birliği ve varlığını ortaya koyan delilleri değil, aynı zamanda o, insanların dünyadaki mutluluklarını temin hususunda da yol gösterendir. Kur'ân, insanlar için güzel bir nasihatçı, yol gösterici ve kalplerin şifa kaynağıdır. Kur'ân, bütün insanlık için rehberdir. İnsan ne kadar ilerlerse ilerlesin, maddî olarak hangi seviyeye ulaşırsa ulaşsın, Kur'ân'ın ona gösterdiği prensiplerden asla müstağni kalması düşünülemez. Kur’ân okunan yere melekler, rahmet ve sekîne iner. Kur'ân, okunduğu yere huzur, mutluluk ve bereket getirir. Okuyan kimselere sevinç verir. Gam ve tasalarını dağıtır, ümitsizliklerini siler, onları canlı ve aktif bir hale getirir. Her türlü vesvesenin o insanlardan ve okunan yerlerden kaçmasını sağlar.” dedi.
    Kur’an-ı Kerim’in insanlara ahirette de büyük kazanç sağladığını açıklayan Gerek, “En küçük bir iyiliği dahi karşılıksız bırakmayan Cenab-ı Hakk (cc), insanın bu dünyada değer verip meşgul olduğu Kur'ân'ı, kişinin ona sahip çıkması ve onunla samimi bir alâka kurması oranında insana şefaatçi yapar. Bununla insan, belki de en muhtaç olduğu bâdirelerden kolaylıkla kurtulmuş olur. Kur'ân'ın isimlerinden birisi de 'Nûr'dur. Nurun anlamlarından biri de, etrafı aydınlatan ve görmeye yardım eden ışıktır. Kur'ân, insana maddi-manevî bir ışıktır. Ona yol gösteren bir lambadır. Bu dünyada içinden çıkamayacağı konularda bir rehberdir. Kur'ân'a sahip çıkıp onu vird haline getiren ve onunla amel eden kimseler anlatılırken, onların, batması, tükenmesi ve iflası mümkün olmayan bir ticaret kazancına sahip oldukları ifade edilir. Kur'ân, İlâhi bir hazinedir. O, her yönüyle bir hayır deryasıdır. Şânına yaraşır bir şekilde okunduğunda, meleklere denk bir makama ulaşılır.” diye konuştu.
    Katılımcılara teşekkür eden KİDİMDER Başkanı Necati Karakuş ise bundan sonra bu ve buna benzer programları düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.
CİHAN