Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nda öğrencilerin yardımlaşma duygusunu geliştirmeleri, ihtiyaç sahibi insanlara destek olunması amacıyla “Kimsesizlerin Kimsesiyiz” sosyal projesi hayata geçti. Proje kapsamında daha 2,5 aylıkken anne ve babasının terk ettiği yüzde 50 öğrenme engeli bulunan 5 yaşındaki Halil Efe ve yıllardır zor şartlarda O’na bakan ve sağlık sıkıntıları yaşayan Babaannesi 65 yaşındaki Fatma Bacaklı’ya ulaşıldı. Atalar Mahallesi’nde bir evin zemin katında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Fatma Bacaklı ve torunu Halil Efe’yi,  Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan’ın da yer aldığı okul öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan grup evinde ziyaret etti. 

“YARDIMLAŞMANIN ÖNEMİNİ ANLATIYORUZ”
Öğrencilere yardımlaşma duygusunu en iyi şekilde aşılamak için “Kimsesizlerin Kimsesiyiz” projesini hayata geçirdiklerini aktaran Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mevüt Çetin, “Proje kapsamda torunu da okulumuzda okuyan Fatma teyzemize ulaştık. Öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimizle birlikte Fatma teyzemizin yaşadığı sıkıntıları aşmasına yardımcı oluyoruz. Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızı da bizlere destek oluyorlar. İnşallah projemizle öğrencilerimiz yardımlaşmanın önemini kavrayacağı gibi Fatma Teyzemiz ve Halil Efe yavrumuzun sakıntılarına da merhem olacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

“ÇOK MUTLU ETTİNİZ”
Ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren Fatma Bacaklı’da, “2,5 aylıktan itibaren torunuma ben bakmaya başladım. Onunla birlikte yalnız yaşıyorum. Torunum öğrenme engelli. Sağlık sıkıntılarım var. Komşularımızın desteğiyle ayakta durmaya, torunuma bakmaya çalışıyorum. Ziyaretinizle beni mutlu ettiniz. Allah sizlerden razı olsun” dedi. 

“TÜM DESTEĞİ VERECEĞİZ”
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet yürüttüklerini aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, “Yardımlaşma duygusunu öne çıkaran böylesi bir projeyi hayata geçirdikleri için Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’na teşekkür ediyorum. Okulumuzun öğrencileri de inşallah proje kapsamında yardımlaşma ruhunun önemini kavrayacaklar. Fatma teyzemiz ve Halil Efe yavrumuzun bizlerde ellerinden tutarak, yaşadıkları sıkıntılara çözüm olacağız. İnşallah yüzlerini bugünden sonra güldüreceğiz. Pamukkale Belediyesi olarak ilçe genelinde sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelerimizin, yaşlılarımızın, öğrencilerimizin elinden tutuyoruz, destek oluyoruz. Bu tür çalışmalarımıza ve projelere büyük önem veriyoruz” dedi. 

“ONLARIN YANINDAYIZ”
Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’da, Fatma Teyze ve Halil Efe’nin bundan sonra her zaman yanlarında olduklarını aktararak, “Birçok okulumuzda sosyal sorumluluk ve değerler eğitimi projeleri kapsamında projeler geliştiriliyor. Çocuklarımıza yardımlaşma başta olmak üzere manevi duygular bu projelerle aşılanıyor. Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulumuzda güzel örnek bir projeye imza atmış. Proje sayesinde Fatma Teyzemize ve Halil Efe yavrumuza ulaştık. Hem okulumuz hem biz hem Pamukkale Belediyemiz inşallah bu ailemize destek olarak yaşadıkları sıkıntılara çözüm sunacağız. Bugün Fatma teyzemize konuk olduk. Bizleri de kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Okulumuzu bu başarılı projesinden dolayı kutluyorum” dedi.