Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü işadamları, Kurban Bayramı’nı kutlamak ve ihtiyaç sahibi ailelere etin yanısıra çeşitli hediyeler dağıtmak için gittikleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde gönülleri fethetti. Denizli’den 210 kişilik işadamı grubu özel bir uçakla önce Elazığ’a, oradan da otobüslerle Bingöl’e ulaştı. Özel Hulusi Bey Koleji’nde derneğin Bingöllü gönüllüleri tarafından karşılanan işadamları, kendi aralarında işbölümü yapıp hediye ve et paylarıyla önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerini ziyaret etti ve bayramlaştı. İşadamlarına Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu da Kimse Yok Mu yeleği giyerek eşlik etti.

Gönüllülerin arasında bulunan Özkan Atik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Atik, derneğin beş yıldır düzenlediği bayramlaşma projesinde yer almaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Atik, “Mutluluklar paylaştıkça artıyor. Bizler de bayramda ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi ziyarete geliyoruz. Daha önce Bitlis ve Van’a da gitmiştim. Büyük bir lezzet alıyorum. Allah, vesile olanlardan razı olsun.” dedi. Ülkenin birlik ve beraberliğinin kolay olmadığını belirten Atik, “Zamanında insanlar mallarından, canlarından, eşlerinden vazgeçti. Bizim çoluğumuzu çocuğumuzu yalnız bırakmamız çok da büyük bir fedakârlık değil aslında. Bu vesileyle kardeşliğimiz daha da artacak inşallah.” diye konuştu. Başkan Yardımcısı Güngör ise ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını ve adeta çarpıldığını belirterek, “Bu faaliyeti düzenleyenlerden Allah razı olsun. Ülkemizi doğusuyla batısıyla dolaşarak kardeşliğin pekişmesinde fevkalade katkı sağlayan programlar.” dedi.

Bingöllü işadamı Serhat Aybek, Denizli’den gelerek bayramlaşmaya katılan işadamlarını görünce çok duygulandığını söyledi. Bingöl Girişimci İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu, batıdaki işadamlarıyla köprü kurduklarını, onları ihtiyaç sahibi kimselere yönlendirdiklerini anlattı. Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tunç da bu tür faaliyetlerin kardeşliği pekiştirdiğini dile getirdi.

Bu arada Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Denizli heyetiyle birlikte yemek yedi Bakan Yılmaz, batıdan gelen işadamlarının inanılan manevi değerlerin içini doldurduğunu belirterek şunları kaydetti: "Batıdaki kardeşlerimiz, burayı yetirince anlayamayabiliyor. Medya üzerinden olumsuz haberlerle gündeme geliyor. Burada bazı kişilerin suç işlemesi, buradaki insanların kabahati değil. Aslında burada yaşayan insan, o yapılanların en büyük kurbanı. Burada yaşayan insanlar, en az batıdakiler kadar bu olayların bitmesini istiyor. Terör ise insanların birbirine ters bakmasını amaçlıyor. Birbirleriyle kucaklaşmasınlar, kardeşlik duyguları zayıflasın istiyor. Bizim inadına kardeşlik dememiz lazım."