İSTANBUL (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açlık ve sefaletle boğuşan Somali'ye Ramazan bayramının 1. günü gitmeyi planladıklarını söyledi. Suriye’de yaşanan olaylar için 'hukuk dışı' yorumunu yapan Kılıçdaroğlu, “Birisinin bir başkasını katletmeye hakkı yoktur. Böyle bir hukuk da yoktur.” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Enstitüsü’ndeki lösemili çocukları ziyaret etti. Ziyaret sonrası hastene çıkışında kan ihtiyacı olan hasta yakınları ile bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Somali’de yaşanan kıtlık ve yardım çalışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Somali’ye gitmek için geçen hafta Dışişleri Bakanlığı ile bir görüşme yaptık. Dışişleri Bakanlığı’ndan bazı bilgiler geldi. Dışişleri Bakanlığı Somali için güvenli kli bir yer olmadığını, bağışların ancak havalimanında teslim edilebileceğini söyledi. Fakat biz görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bayramın 1. günü Somali’ye gitmeyi düşünüyoruz.” ifadesini kullandı
Suriye’de yaşanan ve olayları değerlendiren Kılıçdaroğlu, insan yaşamının her şeyin üzerinde olduğunu belirterek yaşanan olayların hukuka aykırı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Her insanın yaşamı her canlının yaşamı değerlidir. Birisinin bir başkasını katletmeye hakkı yoktur. Böyle bir hukuk da yoktur. İnsan hayatı her şeyin üzerindedir. Ona hepimizin destek olması, yaşamını sürdürmesi için her türlü çabayı göstermemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
CİHAN