Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Denizli Ülkü Ocakları’nın çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla Denizli’ye geldi. Saltak caddesindeki Ocak binasında Ülkücü gençlerle bir araya gelen Kılavuz, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kılavuz, yaptığı konuşmada, "Ülkü Ocakları’ndan rahatsızlık duyanlar farklı karalama ve saldırılar içerisindedirler ve olmaya da devam edeceklerdir. Ülkücü Hareket yenilikçi ve çağın gereklerine göre kendisini donatabilen bir harekettir. Bu nedenle bugün bizlere her zamankinden daha fazla çalışmak ve birliğimize, dirliğimize el uzatanlara karşı uyanık olmalıyız. Her türlü provokasyona ve saldırıya karşı dikkatli olmamız gerekmektedir. Ülkü Ocakları dünden bugüne İslam ahlak ve fazileti, Türklük gurur ve şuuruyla yoğrulmuş gençler yetiştirmeyi, dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören soydaşlarımızın ve mazlumların yanında olmayı şiar edinmiş bir hareketin adıdır. Gayesi yalnızca Allah rızasıdır" dedi.
Ülkücü hareketin Allah rızasını arzulayan bir anlayış olduğunu kaydeden Kılavuz, "Allah’a hamdolsun ki bu davadan bu dünyalık bir beklentimiz yoktur. Her türlü makamın ve dahi dünyanın geçici olduğunun idrakindeyiz. Yalnızca Allah’ın rızasını arzulayan bir anlayışla hizmetlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kutlu ve çileli yolda yılmadan, yorulmadan, geri adım atmadan her zamankinden daha fazla çalışmalarımız devam edecektir. Bu çalışmalar şüphesiz bir ekip ruhuyla yapılıyor ve başarıya ulaşıyor. Önümüzdeki ilk hedef 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonuna sahip nesillerin yetiştirilmesidir. Bizler, hedefine saplanmak üzere gerilmiş bir ok gibi her türlü engellemeye, karalamaya rağmen yolumuzdan sapmadan, davamızdan taviz vermeden, eğilmeden yolumuza devam edeceğiz. Bizden haber bekleyen soydaşlarımıza borcumuz var, bizi bekleyenler var" ifadelerini kullandı.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz daha sonra Ömer Güç ve Osman Güç’ün mezarlarını ziyaret ederek dua ederken, 1979 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen Osman Kavcar’ın da ailesini ziyaret etti.