Manisa Soma’da yaşanan maden faciası sonrası her hafta sonu açıklama yaparak taşeronlaşmayı kınadıklarını belirten KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, “Taşeron köleliktir, insanca yaşam-güvenceli iş için taşeronsuz bir ülke mücadelemiz sürecek” dedi.
301 maden işçisinin hayatına mal olan Soma katliamı uygulanan taşeron sistemini yeniden sorgulanır hale gitirdi. Kamuoyundan büyük tepki çeken ve ülke gündemine oturan taşeron sistemine bir tepki de Kamu Emekçileri Sendikasından geldi. Candoğan Parkı’nda toplanan KESK üyeleri yaptıkları basın açıklamasında, Soma katliamının, "özel sektörümüzün ayağına takılan her türlü prangayı çözeceğiz” diyenlerin sözünü yerine getirmek için neleri görmezden geldiğini tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdiğini söyledi.
Basın açıklamasını KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul yaptı.  Yurdakul, “Bu ülkede Soma’daki maden işçileri gibi emeğini taşeron firmalara satmak zorunda bırakılan milyonların gerçeğini en yakıcı halde ortaya koymuştur. Eğer bir prangadan söz edilecekse, bunun taşeronun insafına terk edilen milyonların ayağında yıllar içerisinde pas tutan pranga olduğunu, yıllardır üç maymunu oynayanların suratına bir tokat gibi çarpmıştır. İşte bu nedenle AKP iktidarının en yetkili isimleri, Soma katliamı sonrasında oluşan kamuoyu tepkisini hafifletmek hedefiyle “taşeronu kaldırmak için gerekli hazırlıkları yapıyoruz“ açıklamaları yapmak zorunda kalmıştır. Bu hazırlıkların içeriğinin ne olduğu ise sendikalardan, konfederasyonlardan sır gibi saklanarak kapalı kapılar ardında hazırlanan ve 30 Mayıs 2014 tarihinde TBMM’ye sunulan torba yasa tasarısı ile ortaya çıkmıştır.  Kamuoyunda “taşeron yasa tasarısı” olarak bilinen tasarı ne yazık ki AKP’nin, Soma katliamından hiçbir ders çıkarmadığını, taşeronluğu kaldırmak ya da sınırlamak gibi bir hedefi olmadığını, aksine çalışma yaşamanı bir bütün olarak taşeronlaştırmayı hedeflediğini göstermiştir” dedi.