Denizli’de, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 29 yaşındaki Kerem Baybüyük’ün organları ailesi tarafından bağışlandı.
Denizli’de, geçirdiği motosiklet kazası sonucu Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen, acil ameliyata alınan ve ameliyattan sonra Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırılan Kerem Baybüyük’ün gerekli tüm tıbbi müdahaleleri yapılmasına rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Baybüyük’ün ailesi ile yapılan görüşmelerde organları bağışlandı. Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op.Dr. Osman Tolga Karadağ ve Organ Nakli Koordinatörü Hemşiresi Deniz Takas’ın Ulusal Koordinasyon Merkezi ve Bölge Koordinasyon Merkezi ile yaptığı görüşmeler sonrasında Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı ve karayolu vasıtasıyla Ankara ve İzmir’den gelen ekipler, Kerem Baybüyük’ün kalbi, 1 böbreği ve 2 korneası İzmir’e, 1 böbreği Denizli’ye, ince bağırsağı Ankara’ya, karaciğeri Malatya’ya gönderilirken beyin ölümü gerçekleşen Kerem Baybüyük’ün organları 7 kişi de hayat buldu.
Kerem Baybüyük’ün annesi Dürdane Erdel oğlunun yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, "Oğlumun beyin ölümü gerçekleştikten sonra dünyam yıkıldı. Acımı biraz olsun dindirmek ve organlarının başkalarında hayat bulacağını düşünerek organ bağışında bulundum" dedi.