İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nun organize ettiği Büyükşehir Mevzuatı ve Kentsel Dönüşüm yönüyle Denizli’yi bekleyen sorunlar konulu konferans 3 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nun organize ettiği Büyükşehir Mevzuatı ve Kentsel Dönüşüm yönüyle ilimizi bekleyen sorunlar konulu konferans 3 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Büyükşehir Mevzuatı ve Kentsel Dönüşüm yönüyle ilimizi bekleyen sorunlar konulu konferansa Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan konuşmacı olarak katılacak.
Konuyla ilgili olarak Gazeteciler Cemiyetinde İMO Başkanı Şevket Murat Şenel ve Yönetim Kurulu üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi.  Konuyla ilgili açıklamada bulunan İMO Başkanı Şevket Murat Şenel, “ 30 Marttan sonra süreçte büyükşehri yaşamaya başladık. Büyükşehir olmanın yanında Kentsel dönüşümü de gerçekleştiriyoruz. Dönüşüm sürecinde yapılması gereken birçok mevzuat var. Daha henüz İnşaat Mühendislerimiz bu konularla ilgilenemiyor. Çok sayıda yönetmelik var. Bu konuda bilgilendirmek amacıyla konuklarımız gelecek. Bu çalışma kamuda çalışan meslektaşlarımıza katkı sağlayacak. En yetkili ağızlardan Büyükşehir nedir?, Kapsama alanları yetkiler nerede başlar, ilçe Belediyeleri  ve Büyükşehir de mevzuat nasıl işler, Kurumların nasıl işleyeceğine dair bilgi sahibi olmalarına katkı sağlayacağız” diye 
konuştu. Kentsel dönüşüm olgusunun olduğunu ifade eden Şenel, “Kentsel dönüşümün içine girdik. İlimizde kentsel dönüşüm olayı parsel bazında eskisini yık yenisini yap şeklinde yapılıyor. Kentsel dönüşüm ruhunun ne olduğunu algılanması lazım. Parsel baz yerine alansal bazda çalışmaların başlaması gerekiyor. Kent olgusunun sağlıklı hale gelmesi için bilgi eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor” dedi.