Yürüttükleri proje, sosyal etkinlikler ve kültür faaliyetleri ile Türkiye'de örnek gösterilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler, Gençlik ve Kadın Meclisi’nin yeni yönetimlerinin belirleneceği genel kurul tarihleri belirlendi. 14 Kasım 2015 Engelliler Meclisi, 19 Kasım 2015 Gençlik Meclisi ve 27 Kasım 2015 Kadın Meclisi'nin gerçekleştireceği seçimler Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılacak. Denizli'nin büyükşehir olması ile birlikte sadece Denizli merkezde değil ilçelerde de kent konseyleri kurulmasına öncülük yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Meclisleri yeni dönemde de büyük başarılara imza atacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, genel kurullar öncesi yaptığı açıklamada, Kent Konseyi çatısı altında hizmet veren meclislerin gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet göstermesine karşın bir çok başarılı çalışma yaptığını ve kent için büyük kazanımlar sağladığını söyledi.
Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, "Kent Konseyi Meclisleri 1 yıl boyunca oldukça yoğun bir süreç geçirdi. 1 yıllık görev sürecini dolduran Engelliler, Gençlik ve Kadın Meclisi'nin belirlenen tarihlerde seçimli genel kurulunu yapacağız. Son 1 yılda çok yoğun faaliyet gösteren 3 meclisimize de çok teşekkür ediyorum. Kent Konseyi gönüllülük esasına dayalı, katılımcılığı kendisine ilke edinmiş ve yerel yönetimlerin olmazsa olmazı insanların karar alma süreçlerini kendisine hedef edinmiş bir sivil toplum örgütüdür. Bu çerçevede baktığımızda Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Denizli'deki en büyük STK'dır. Çünkü, içerisinde kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı ve engellilerimizi barındıran en büyük şemsiye. Bütün STK'ların kendisini çok rahat ifade edebildiği ve gelip kendi dertlerini, hedeflerini ve Denizli'ye ilişkin düşüncelerini çok rahat ifade edebildikleri bir ortam. Kent Konseylerini diğer STK'lar dan ayıran en belirgin farkı 5393 sayılı Büyükşehir Belediyeler Kanunu'nda tanımlanmış ve yerel yönetimlerin karar alma mekanizması olan Belediye Meclislerine kararlarını ileten dolayısı ile meclis kararı haline dönüştüğünde de yasal zemine oturtulma şansı olan bir STK'dır. Bu nedenle Kent Konseylerini çok önemsiyoruz" dedi.
Engelliler Meclisi'nin bu yıl uluslararası düzeyde olan "Hedef 2023 Engelliler Çalıştayı" düzenlediğini belirten Değirmenci, "Gençlik Meclisimiz de bu yıl içerisinde Gençlik Çalıştayı düzenledi. Euro Desk kapsamında bir Almanya projesini tamamladı. Yine Microsoft işbirliği ile Kent Konseyi Gençlik Meclisimizle birlikte Bilgisayar Eğitimi Projesini hayata geçirdik. Kadın Meclisimiz tarafından 'Mutlu Aile' seminerleri düzenlendi. Bu seminer çeşitli mahallelerde de düzenlendi. Kadın Danışma Meclisimizi faaliyete geçirdik. 14 Kasım 2015 Engelliler Meclisi, 19 Kasım 2015 Gençlik Meclisi ve 27 Kasım 2015 Kadın Meclisinin yapacağı seçimli genel kurulun ilimiz için de hayırlı olmasını diliyor ve 1 yıllık dönemde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.