Denizli Büyükşehir Belediyesi 8. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığına Ali Değirmenci seçildi. 
Örnek çalışmaları ile birçok ilde kent konseylerinin kuruluşuna öncülük yapan ve Türkiye genelinde birçok Sivil Toplum Örgütünün Uluslararası projelerinde proje ortağı olarak seçilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nin 8. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurul'a Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ruşen Uzunoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Çelikkol, Muhtarlar Derneği Başkanı Sebahattin Çolak ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.
Kent Konseyi'nin 8. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısının Divan Başkanlığını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yürüttü. Kent Konseyi'nin kurulduğu günden buyana başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Başkan Zolan, "Kent Konseyi'nin geçmişten bugüne yapmış olduğu çalışmaları gördük. Kent Konseyi'ne sahip çıkılır ve bu görev hakkıyla ifa edilirse tüm Denizli'yi kucaklayan, Denizli'nin dertleri ile ve güzellikleriyle buluşan bir Kent Konseyi oluşturabilirsek Denizli'nin önünü açılacaktır. Kent Konseylerinin görevi eleştirilerin yanı sıra en iyi çözümü ortaya koymaktır. Çünkü çözümü olmayan eleştirinin bir hedefi yoktur ve kimseye de bir katkı sağlamayacaktır. Biz bu şehirde yaşıyorsak birlikte almamız gereken kararlar vardır. Eleştiri mutlaka olacaktır ama ne yapılacağı konusunda projeler ve fikirler üretilmelidir. Kent Konseyi inşallah 19 ilçesi ile birlikte şehrin her tarafına aynı mantıkla bakacak" dedi.
Geçtiğimiz hafta bir mektup yazarak vatandaşlara dağıtıldığını hatırlatan Başkan Zolan, "Bu mektup ile amacımız doğruyu,yanlışı, en çok istenen hizmeti ve en çok sıkıntı veren sorunları çözmek. Bu katılımcı demokrasi adına atılmış en güçlü adımdır.Ve Kent Konseyi de bunu desteklerse demokrasi adına Denizli'nin diğer illerden çok farklı olduğunu bir kez daha gösterecektir. Yeter ki sevdamız Denizli olsun, samimiyet olsun, hedefimiz şehrimizin gelişmesi ve insanlarımızın mutlu olması olsun. Hedefi bu yönde olan insanlarla her zaman oturup fikirlerini almaya hazırım" şeklinde konuştu.
Yapılan oylama sonrasında Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçildi.