Denizli’nin Sarayköy ilçesinde vatandaşlar Sakarya Mahallesi Su Deposu Mevkii’nde atıl durumda bulunan piknik alanının nasıl kullanılacağına dair kararı kendileri verecek. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Daire Başkanlığı ve Sarayköy Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen AB projelerinden biri olan Planning For Real (Gerçek için Planlama) Projesi Sarayköy'de hayata geçiyor.
Proje kapsamında düzenlenen tanıtım toplantısı ile Sakarya Mahallesi Su Deposu Mevkii’nde atıl durumda bulunan 60 dönümlük mesirelik alanın yeniden düzenlenmesi için vatandaşların görüş ve önerileri alındı.
İngiltere, Polonya, İspanya ve Türkiye Ortaklığında başlatılan ve Denizli'nin de içerisinde yer aldığı (Planning For Real) Gerçek için Planlama Projesi kapsamında Sarayköy Belediye Meydanında düzenlenen 3 boyutlu tanıtım etkinliği ilçe halkının yoğun katılımına sahne oldu.
Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, proje ekibi ve 7'den 70'e vatandaşlar katıldı. Proje ile halkın bölgede yapılacak olan çalışmayı sahiplenmesini sağlamayı hedeflediklerini dile getiren ve proje ile ilgili bilgiler veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse, "Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Sarayköy Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen ve halkın katılımı ile planlama yapılmasını sağlayan bir projenin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Sarayköy halkının yapılacak park için istek ve taleplerini alıyoruz. Daha sonra bunları projelendirerek hayata geçireceğiz. Bu konuda en büyük destekçimiz olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah projemiz sağlıklı bir şekilde gerçekleşir" dedi.
Katılımcı yönetim anlayışının bir göstergesi olan projenin Sarayköy'e ve Denizli'ye önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy ise "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir etkinliğin içerisindeyiz. Bu projemiz Avrupa Birliği projesidir. İngiltere, İspanya, Polonya ve Türkiye'den Denizli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen bir projedir. Burada Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Sarayköy'de eski su deposu mevkiinde atıl durumda bulunan bir piknik alanımız vardı. O alanla ilgili bir park düzenlemesi gündeme geldiğinde bu projeyi uygulamayı düşündük. Bunun için de öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz ve halkımızın görüş, istek ve taleplerini almak istedik. Bu kapsamda alanın maketi üzerinde vatandaşlarımızın görüşlerini aldık. Bu proje ile halkımıza parkta ne olmasını, neyin nerede olmasını istedikleri sorularak önerileri alındı. Bu öneriler değerlendirilerek proje aşamasında kullanılacak. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.