Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Acıpayam ilçesinin Kelekçi Mahallesi’nde, halkın kaliteli içme suyu ile modern bir alt yapıya kavuşması için dev bir projeye imza atıyor. Bir süre önce Kelekçi Mahallesi’nde incelemelerde bulunan DESKİ ekipleri, bölgedeki içme suyu ve kanalizasyon hatlarının günümüz gereksinimlerini karşılayamadığını; mahallenin bir de arıtma tesisine ihtiyaç duyduğunu tespit ederek harekete geçti. Kelekçi Mahallesi’nin alt yapı projesini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bu kapsamda bölgedeki 4 mevcut içme suyu kaynağını yeniledi, 1 adet içme suyu sondaj kuyusu ile 1 adet içme suyu deposu yapımını da tamamladı. 

30.000 metre kanalizasyon hattı

İçme suyu depolarının yanında bölgeye 13.000 metre içme suyu isale hattı döşeme çalışması başlatan DESKİ, bu projenin ise şu ana kadar 2.000 metrelik kısmını bitirdi. Kelekçi’nin modern bir alt yapıya kavuşması için de çalışmalarını yoğunlaştıran Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bölgeye 30.000 metrelik atık su hattı döşenmesi işine başladı. Proje ile ayrıca bölgeye 1 adet paket arıtma tesisi kurulacak. 

Asırlık alt yapı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin 19 ilçesinde yürütülen alt yapı çalışmalarının asırlık ihtiyacı gidereceğini belirterek, “Öyle projelere imza atıyoruz ki alt yapı çalışması tamamladığımız bölgelerde torunumuzun torunları alt yapı çalışması görmeyecek. Mahallemizin alt yapısını sil baştan yeniliyoruz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.