Edinilen bilgiye göre, topladıkları kekikleri İncilipınar Mahallesi 1205. Sokak’taki evlerine getiren Hüseyin As (64) ve Fatma As, kekikleri sapından ayırdı. Ayırdıkları sap kısmını çöpe atmak yerine yakmak isteyen Hüseyin As, evin çatı katındaki ocakta ateş yaktı. Yaktığı ateşe kekiğin saplarını attıktan sonra birinci katta bulunan evlerine inen Hüseyin As, evin çatı katından bir anda alevler yükselince paniğe kapıldı. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirirken, olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri evin içinde bulunanları tahliye etti. Çevre güvenliğini aldıktan sonra evin çatı katına doğru su sıkarak yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekipleri, üç araçla eve su sıkarak yangını kontrol altına aldı. Vatandaşlar şaşkınlıkla olan biteni izlerken, çatı katına çıkan itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı.
Fatma As, kekikleri Karahayıt bölgesinden toplayarak getirdiklerini söyleyerek, “Ocakta kekik saplarını yaktıktan sonra yangın başlamış. Gelip bize söylediler. Nasıl olduğunu anlamadık. Kekik saplarını eşim yakmıştı. Her taraf yandı” dedi.
Hüseyin As ise, “Kekiğin saplarını ocağa attım. Onları yakınca aşağı indik. Üzerine teneke koydum, söndürdüm ama sönmemiş demek ki. Kekikleri çöpe atmamak için yakmak istedik’’ diye konuştu.