Bir dizi toplantı ve temaslar için TOBB heyeti ile Brüksel’e giden Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Avrupa Parlamentosu’na yapılan ziyarette güne damga vuran bir çıkış yaptı. Enerji fiyatlarını aşağı çekilmesi noktasında aksi hareketlerde bulunan parlamentodan hassasiyet isteyen Keçeci, Amerikan modelini önerdi. Parlamenterlere yönelik bir eleştirisi ile Keçeci, salonda taktir topladı. 

TOBB Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Müjdat Keçeci’nin de yer aldığı beraberindeki heyet Brüksel’de düzenlenen Eurochambers toplantısına katıldı. Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nun açıklanmasından 1 hafta sonrasına denk gelen toplantıda Genişleme Stratejisi ve Vize Serbestisi ile Geri Kabul Anlaşması konuları ele alındı. Avrupa’nın en büyük ticari partneri olan Türkiye’nin ihracat yapan işadamlarına yönelik vize uygulamalarında yaşanan sıkıntılar bir kez daha dile getirildi. Avrupa iş dünyasına, AB'nin genişleme politikasının bir başarı hikayesi olduğunu topluma anlatmaları çağrısında bulunan Hisarcıklıoğlu, AB'nin 2004'ten itibaren 13 yeni üye almasının ekonomik faydalarını gördüğünü kaydederek, Avrupa iş dünyasından bunları topluma anlatmalarını istedi. Toplantıda Türk iş adamları ayrıca AB’ye adaylık sürecinde enerji faslının da açılması gerektiğini dile getirdi. 

KEÇECİ’DEN ELEŞTİRİ
Brüksel ziyaretinin ikinci gününde Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret eden TOBB heyeti, Avrupalı parlamenterlerle birebir görüşme şansı yakaladı. Toplantı sırasında ayrıca söz alan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, kürsüye çıkarak Avrupalı parlamenterlere soru yöneltti. Avrupa Komisyonu’nun enerji fiyatlarındaki artışa yönelik açıklamalarına değinen Keçeci, “Herkesin ortak menfaati enerji maliyetlerinin ve dolayısıyla fiyatlarının aşağıya çekilmesi yönündedir. Ancak Avrupa Komisyonu’nun yaptığı açıklamalar, bu ortak menfaatin aksi yönündedir. Acaba bu konuda Amerika’yı örnek alabilir miyiz diye sizlere danışıyorum? Özellikle Amerika’nın son zamanlarda yerel kaynaklarına yaptığı yatırımların, örnek alınması gereken enerji yatırımı stratejileri olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. Keçeci, konuşmasının içerisinde Avrupalı parlamenterlere yönelttiği soru ileparlamenterleri hem terletti hem de takdir topladı.