Denizli'nin Çal ilçesinde 2012 yılında meydana gelen kazada hayatını kaybeden ambulans sürücüsü Hüseyin Akkaya adına, ailesine Sağlık Bakanlığı tarafından Şehitlik Belgesi verildi. 
Denizli’nin Çal ilçesinde meydana gelen kazada ambulans ve bir aracın çarpışması sonucu 5 kişi ölmüştü. Olaydan geçen yaklaşık 2 yılın ardından Sağlık Bakanlığı, Çivril Devlet Hastanesi Acil Sağlık İstasyonu’nda görev yaparken kazada hayatını kaybeden Hüseyin Akkaya’ya (45) Şehitlik Belgesi verilmesini kararlaştırdı. 
Sürücü Hüseyin Akkaya’nın eşi Birgül Akkaya ve oğlu Oğuzhan Akkaya’ya Şehitlik Belgesi’ni, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin verdi. Şehit Akkaya’nın eşi ve çocuğu buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirtirken, Tekin, istenmeyen bir kazada sürücü Hüseyin Akkaya’nın hayatını kaybettiğini belirterek, "Sağlık Bakanlığı’nın kararıyla Hüseyin Akkaya için ailesine Şehitlik Belgesi verilmesi kararlaştırıldı. Biz de eşine ve çocuğuna bu belgeyi verdik. Bu vesileyle bir kez daha şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve 24 saat cansiperane hizmet veren sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi.