Manisa’nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru Mehmet Akbay için görev yaptığı Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Düzenlenen törende Akbay’ın yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Kaza geçtiğimiz gün Manisa’nın Turgutlu ilçesinde meydana geldi. Denizli'den Turgutlu'ya akraba ziyaretine giden Mehmet Akbay (41), yeğeni Ayşe Nihan E. (7) ile birlikte motosikletle ekmek almaya çıktı. Mehmet Akbay yönetimindeki 45 ZC 5760 plakalı motosiklet kapalı pazaryeri yakınlarında İsmail B. (27) yönetimindeki 45 N 8094 plakalı araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosikletten düşen ve başında kask olmayan Mehmet Akbay ile yolcu koltuğunda bulunan Ayşe Nihan E yaralanırken, Mehmet Akbay daha sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Sevindik Polis Merkezi Amirliği’nde görevli polis olan Mehmet Akbay için tören düzenlendi. Düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Akbay’ın ailesi ve çok sayıda polis katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sırasında Akbay’ın ailesinin sinir krizi geçirdiği ve bir kadının da bayıldığı görüldü. Denizli Müftüsü Veysel Çakı’nın dua ettiği sırada ölen polis memuru Mehmet Akbay’ın yakınları gözyaşlarına boğulurken, Akbay’ın yeğeni olan bir kızın, "Dayımı istiyorum" diyerek ağlaması herkesi gözyaşlarına boğdu.
Törenin ardından polis memuru Mehmet Akbay’ın cenazesi memleketi Burdur’un Yeşilova ilçesine gönderildi.
Beş yıldır Denizli’de görev yapan Akbay’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi.