ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kaza yapan alkollü sürücü, kaza sonrasında olay yerinden ayrıldı. Aradan geçen kısa zaman sonra sanki kazayı ağabeyi yapmış gibi olay yerine geldi. Sürücü polisleri ne yaptıysa kandıramadı.
    Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez Mahallesi Yeni Belen yol ayrımı mevkiinde meydana geldi.
    Edinilen bilgiye göre, Belen Sanayi Sitesi'nde çalışan Serkan D. (33) kendisine ait ve bakımda olan otomobili ile tur atmak istedi. D.,Ereğli istikametine gittiği sırada aşırı hız ve alkolün de etkisi ile direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaldırıma çarptı. Yolsa savrulmaya başlayan otomobil çimenlik alana girerek reklam tabelası çarptıktan sonra durabildi.
    Kaza sonrası şoka giren sürücü otomobilini bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Kazayı gören ve polise bildiren vatandaşlar, yaralı olabileceği ile sağlık ekiplerine de haber verdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri çevrede yaralı aradı. Ruhsat sahibini tespit eden Trafik ekipleri, yaklaşık yarım saat otomobil sahibinin gelmesini bekledi. Ancak gelen olmayınca otomobili kaza yerinden kaldırmak için çekici çağırıldı.

    KAZAYI YAPAN SÜRÜCÜNÜN OYUNU
    Tam bu sırada heyecan ve panik içinde kaza yerine gelen ve otomobilin sahibi olduğunu söyleyen Serkan D., kazayı abisinin yaptığını; abisinin kendisini telefonla arayarak otomobili kaza yerinde bırakıp hastaneye gittiğini söylemesi üzerine geldiğini söyledi.
    Bunun üzerine trafik polisleri D.'den cep telefonunu isteyerek son arananlara bakmak istedi. Serkan D.'nin üzerinde telefon çıkmayınca polisler, "Bak karşıda güvenlik kamerası var. Kazayı senin yaptığını ve gittiğini gören de var. Sen yaptıysan söyle bir şey yapmayacağız." demesi üzerine sürücü kazayı kendisinin yaptığını itiraf etti.
    Polis memuru sürücüye, "Bunda bir şey yok ki. Kaza bu. Hepimiz yapabiliriz. Canına bir şey olmamış. Korkmuş olabilirsin. Canın sağ olsun." diyerek teselli etti.
    Alkollü olması ve korktuğu için kaçtığını söyleyen sürücü, 141 promil alkolü çıktı.
    Kazada büyük hasar gören otomobilinin belediye garajına kaldırılmasına tepki gösteren sürücü, kesilen cezayı alarak arkadaşı ile belediye garajının yolunu tuttu. CİHAN