KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Kastamonu’da uluslararası spor organizasyonu yapılması için teklif götürdü. Rektörlük tarafından projelendirilen, 1.Türk Dünyası Spor Olimpiyatları’nın Kastamonu’da düzenlenmesi için destek isteyen Aydın’a Bakan Kılıç yeşil ışık yaktı. Bakan Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün konu hakkında çalışma yapmasını istedi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı makamında ziyaret ederek 'Hayırlı olsun' dileğinde bulundu. Ziyaretin en önemli gündem maddesinden birisi olan Kastamonu Üniversitesi’nde büyük bir spor organizasyonu yapılması için çalışma başlatıldı. Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan, 1. Türk Dünyası Spor Olimpiyatları’nın Kastamonu ilinde düzenlenmesi için destek isteyen Rektör Aydın’a Spor Bakanı Suat Kılıç yeşil ışık yaktı. Ankara’da gerçekleşen görüşmede Rektör Aydın Bakan Suat Kılıç’a önce görevinde başarılar diledi ve bakanlığının hayırlı olmasını diledi. Aydın ayrıca üniversite hakkında bilgi vererek sportif etkinlikler hakkında bilgilendirme yaptı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Kastamonu Üniversitesi’nde uluslararası spor organizasyonu yapılması için teklif götürdüğünü açıkladı. 1. Türk Dünyası Spor Olimpiyatları’nın düzenlenmesi için Bakan Kılıç’tan destek istediklerini ifade eden Rektör Aydın, Bakan Suat Kılıç’ın bu fikre sıcak yaklaştığını söyledi. Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: "Sayın Bakanımız Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile konunun istişare edilerek bir çalışma yapılabileceğini ifade etti. Biz daha önce konuyu Hemşehrimiz Akgül’e açmıştık. Bu konu için önümüzdeki günlerde üçlü bir görüşme yapacağız. 1. Türk Dünyası Spor Olimpiyatlarının Kastamonu’da yapılması için çalışmalarımızı somut olarak başlatmış olduk. Bu çalışmayı başarabilirsek hem tanıtım hem de spor yatırımlarında gelişme olacağını düşünüyoruz."


CİHAN