KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD)Başkanı Osman Yavuz, Ramazan ayı ile birlikte aç insanların halinin daha iyi anlaşıldığını, işadamları olarak Afrika’ya yardım yapmaya devam ettiklerini söyledi.
KASİAD Ramazan ayı coşkusunu üyeleri ile paylaşmak için Samanyolu Televizyonu'nun 'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan'ında katılımıyla Antikkapı Restorant'ta bir araya geldi. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Dernek Başkanı Osman Yavuz, Somali'ye yardımlarının devam ettiğini belirterek, KASİAD üyelerinin de destekleriyle Kimse Yok mu Derneği aracılığı ile Somali'ye yardım gönderdiklerini söyledi. Yavuz, Afrika için yapılan yardımların devam ettiğini de dile getirdi.
Dünyada herkese yetecek kadar yiyecek üretilmesine rağmen 852 milyon insanın aç olduğunu aktaran Yavuz, "Her gün açlıktan 25 bin kişi ölüyor. Buhranlarla çalkalanan dünyanın durulması ve huzura ermesi komşusu açken tok yatmayanların oruçla aç komşunun halini anlayanların eliyle olacaktır." ifadelerine yer verdi.
'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan da Saim Orhan dilin çok önemli olduğunu, yabancı dil ile insanlara kendi ülkesini daha iyi tanıttığını ifade etti. Orhan, şöyle konuştu: "Program yapmak için gittiğimiz bazı Afrika ülkelerinde Türkiye’den geliyoruz deyince garip garip yüzümüze bakıyorlardı. Türk Kolejleri ile Türkiye’yi dünyaya tanıttık. Artık, Papua Yeni Gine’de bile Türk bayrağı dalgalanıyor. Türkiye’nin dünyada saygınlığı giderek artıyor. Türk Kolejlerinde okuyan, dilimizi, kültürümüzü öğrenen yabancı öğrenciler, dünya barışında önemli roller oynayacak."
CİHAN