BURSA (CİHAN)- Bursa’da, yaklaşık bir yıldır karnındaki büyümeden rahatsız olan 62 yaşındaki Mahire Saygı, eşinin ısrarı üzerine muayene olmak amacıyla Özel Bahar Hastanesi’ne geldi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Davut Baykan tarafından muayene edilen Mahire Saygı’nın, yapılan tetkikler sonucunda karnında timoral bir kitle tespit edildi. Ameliyata alınan Saygı'nın karnından 9 kilo 300 gram ağırlığında kitle çıkarıldı.
Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Davut Baykan’a teşekkür eden Mahire Saygı, kendisini kuş gibi rahat hissettiğini dile getirdi. Özel Bahar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Davut Baykan, hastanın karnında büyüyen kitleyi yaşlanmaya bağlı göbek çıkması olarak değerlendirip hekime geç başvurduğunu dile getirdi. Kitlenin büyüyerek mideye baskı yapar hale geldiğini vurgulayan Op. Dr. Baykan, mide ilaçlarıyla durumu idare eden Saygı’nın kendilerine başvurmasıyla sağlığına kavuştuğunu ifade etti.
Vücutta görülecek en küçük değişiklik ya da olumsuzluk durumunda hekime başvurulması uyarısında bulunan Op. Dr. Baykan, şöyle konuştu: "İnsanların vücutlarındaki değişiklikleri kendilerinin değerlendirmesi yerine hekime başvurmaları gerekiyor. Yaşına bağlı bir takım değişiklikler olduğu düşünülüyor ama çok önemli bir hastalık çıkabiliyor. Her olumsuz durumda bir hekim muayenesinden geçmek gerekiyor."
Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt ise hastanın şifa ile taburcu olmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Bu vaka, halk tarafından bilinen yanlış algıların aslında ciddi rahatsızlıkların sebebi olabileceğini bizlere bir kez daha göstermiş oldu.” dedi.
CİHAN