TOKİ Başkanı Ergün Turan, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Özellikle TOKİ’nin Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi’ndeki termal kentsel dönüşüm projesini yerinde incelemek ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almak için kente gelen Ergün Turan, ilk olarak Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti. Ziyarete Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Turan, “Denizli’deki yatırımlarımızı ve şantiyelerimizi gezmek hem de Pamukkale Karahayıt bölgesinde yapılan hem konut hem de oradaki dönüşüm maksadıyla yapılan tesislerle ilgili belediye başkanları ve valimizin görüşlerini alıyoruz. Nihayete erdirmemiz için neler yapmamız gerektiğini görüştük. Bizim için bu çok önemli bir proje. Bu kısmı başarıyla tamamlarsak, neler yapabiliriz konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu vesileyle belediye başkanlarıyla özel görüşmelerimiz olacak” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MUTLAKA YAPMAMIZ GEREKİYOR”
TOKİ’nin yeni dönemde amacının kentsel dönüşümü gerçekleştirerek Türkiye’yi 2023 hedeflerine hazırlamak olduğunu vurgulayan Turan, “Hem sayın Cumhurbaşkanı hem de Başbakanımızın bize verdiği talimatla, Türkiye’yi 2023 hedeflerine hazırlamak zorundayız. Şehirlerimizin hem depreme hazır olması hem de sağlıklı bir yapıya kavuşması için kentsel dönüşümü mutlaka yapmamız gerekiyor. Büyükşehir belediye başkanımızla görüşmemiz olacak. Yardımcı olabileceğimiz bir şey olabilecek mi diye görüşeceğiz. Merkez ilçe başkanlarıyla da görüşeceğiz” dedi. 
Denizli’ye en son 10 yıl önce geldiğini ifade eden Turan, “Şimdi geldiğimde müthiş değişikliği gördüm ve mutlu oldum. İnşallah bu gelişime katkı verecek bir desteğimiz olur diye umut ediyoruz” diye konuştu.
TOKİ Başkanı Ergün Turan ziyaretin ardından Karahayıt bölgesine geçerek çalışmaları yerinde inceledi.