Başta Denizli olmak üzere bölgede yaşanan olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen hasarların giderilmesi için çalışmaları aralıksız sürdüren AYDEM ekipleri, zorlu hava şartlarıyla mücadele ediyor.
Denizli’de 5 Ocak 2015 günü başlayan yoğun kar yağışı etkisini arttırınca şehir merkezi ve ilçeler kar yağışından olumsuz yönde etkilendi. Üzerine biriken kar kütlesinin ağırlığına dayanamayan ağaçların devrilmesi, dalların enerji nakil hatlarını koparması ve tellerin birbirine teması sonucu elektrik kesintileri meydana geldi.
Yaşanan olumsuz hava koşullarından kaynaklı kesintilerin giderilmesi için arıza ekiplerinin teyakkuz halinde arızalara müdahale ettiğini belirten Aydem Genel Müdürü Mesut Güzel “AYDEM’ in hizmet bölgesinde olan Aydın ve Muğla işletmelerinden takviye edilerek sayıları arttırılan arıza bakım ve onarım ekipleri yoğun kar yağışı olmasına rağmen kısa sürede kesintilere müdahalede edebilmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.
Bölgemizde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik şebekelerinde iletken kopması, direk devrilmesi, direk kırılması gibi arızalar meydana geldi. Arıza bakım onarım ekiplerimiz en yüksek alarm durumuna geçmişlerdir. Meydana gelen arızalara sayıları artırılmış ve teknik donanımı yükseltilmiş ekiplerimiz en kısa sürede müdahale etmektedir “Bununla Birlikte 44 44 186 AYDEM Çözüm Merkezimizde aynı anda daha fazla çağrı karşılayabilmek içi, çalışan kapasitesi yaklaşık 2 katına çıkarıldı" dedi.