Denizli yıllar sonra kar yağışı etkili oldu. Öyle ki, 2001 yılında yağan ve 40 santimetreye ulaşan kar yağışının ardından 14 yıl sonra Denizli'ye 30 santimetreyi bulan kar kalınlığına ulaşıldı. Etkili ve yoğun kar yağışının ardından ise gelen Sibirya soğukları ile adeta kaldırımlar ve yollar buz pistine döndü. Hal böyle olunca da çok fazla Denizliye uğramayan kar nedeniyle Denizli halkı da böylesi yol ve kaldırımlarda yürümenin acemiliği ile düşüp ciddi yaralanmalar yaşadı. Denizli merkezde Devlet ve Servergazi Hastanelerine acil ve ortopedi bölümlerine kar ve buzlanmadan dolayı  düşme sonucu başvuranların sayıları 360'a il genelinde ise bu sayı toplamda 510 ulaştı. Rakamların yüksekliği ise dikkat çekti.

AMAN DİKKAT DÜŞMEMEK İÇİN BUNU YAPIN
Nörobilim Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Dr. Mehmet Beşir Türkmen, kar ve buzlu yollarda düşmemenin formülünü şu uyarılarla açıkladı,  "Vücudun bir ağırlık merkezi bulunmaktadır. Adımlar atılırken ağırlık merkezini kontrol altında tutmak düşmemek için önemlidir. Karlı ve buzlu havalarda alınabilecek en önemli tedbir, aceleci olmayarak dikkatli yürümektir. Dolaylı bir önlem gibi gözükse de, buzlu havalarda düşerek yaralanmaların önüne geçmenin en iyi yolu, normal günlerden daha erken yola çıkmaktır. Acele etmek ihtiyacı ortadan kalktığında, düşme riski de en aza inecektir. 
Ayakkabı seçimi, otomobillerde kar lastiği seçimi gibi karlı ve buzlu havalarda çok önemlidir. Kolay kayabilecek, kösele tarzı ayakkabıları kullanmamak gerekmektedir. Tabanı kauçuk ya da tırtıklı ayakkabıları seçmek, kaymayı engellemek açısından yararlı olmaktadır. 
Hareket kabiliyetini azaltan dar kıyafetler yerine rahat ve yumuşak giysiler tercih edilmelidir. Yürürken Merdiven basamaklarının ortasına basın, korkuluklardan tutun. Buzlanmaya daha müsait olan merdivenlerde, parlak yüzeylerde ve metal zeminli yerlerde düşme riski daha yüksek olduğundan daha dikkatli olunması gerekmektedir. Özellikle merdiven inip çıkarken köşeleri metal ya da yuvarlatılmış basamaklara dikkat edilmelidir. Basamakların kaygan olabilecek uç kısımlarına değil, ortalarına basmak ve korkuluklara tutunarak inip çıkmak önemlidir. Küçük ve yavaş adımlarla yürüyüp, baston ya da şemsiye gibi desteklerden faydalanmak da yararlı olabilmektedir."