Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında Baklan ilçesini ziyaret etti. Kaplan, kalabalık bir partili topluluğu ile Baklan merkez, Boğaziçi, Hadim ve Dağal mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi. 
MHP eski İl Başkanı Zafer Kaplan, Baklanlılarla bir araya geldi. Kaplan, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Baklan halkının doğru tercih kullanacağına inandığını ifade etti. Kaplan yaptığı konuşmada, "Ekmeleddin İhsanoğlu uluslararası alanda çok önemli bir isim. Kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmesi Türkiye’nin itibarı ve dış ilişkileri açısından da çok önemli. İhsanoğlu, Türkiye'nin ihtiyacı olan sevgi, saygı, birlik ve dirlik ortamına katkıda bulunabilecek, Türk milletinin huzura kavuşması ve gelecek kaygılarının giderilmesi yönünde ciddi adımlar atabilecek, devletin itibarını hem yurt genelinde hem yurt dışında yeniden tesis edebilecek bir isimdir. İhsanoğlu, Türkiye'yi uluslararası kuruluşlarda başarıyla temsil etmiş, hayatı boyunca Türkiye'nin ve İslam dünyasının bekası ve birlikteliği için çalışmış, 'Allah vatanımın tüm evlatlarını, kendi evlatlarımdan ayırmayı bana nasip etmesin' diye dua etmiş olan, bir fikir, bilim devlet ve gönül adamıdır. Diğer taraftan Başbakan, cumhurbaşkanlığına aday olmuş ve adeta kendini kurtarma derdine düşmüştür" diye konuştu.
Kaplan, Eklemeddin İhsanoğlu’nun kişiliği ve birikimi ile Cumhurbaşkanlığını layıkıyla yapacak biri olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Böyle kritik bir dönemde İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesinin önemi daha da artıyor. İhsanoğlu tüm Türkiye’yi kucaklayan bir isim. Toplumsal barış için, birlik ve beraber için, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü için onu Cumhurbaşkanı seçmeliyiz. Bu konuda sizden destek istiyoruz" şeklinde konuştu.