Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir kamyonetle çarpışan otomobil, kontrolden çıkarak pizza dükkanına girdi.
Kaza, Fethiye’nin Çalış Plajı kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Barış Manço Bulvarı'ndan Çalış Plajına doğru gitmekte olan Hasan Ay yönetimindeki 35 BDL 12 plakalı otomobil, Çiftlik beldesinden Fethiye'ye gelmekte Murat Karakaya idaresindeki 48 PD 104 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil, bir pizza dükkana girdi. Dükkan içindeki bazı İngiliz müşterilerin otomobilin geldiğini fark edip kaçışmaları nedeniyle kaza ucuz atlatıldı.
Babası Hasan Ay’ın trafik kazası geçirdiğini duyan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, kaza yerine koştu. Ayağından çok hafif yaralanan sürücü Hasan Ay, ayakta tedavi gördü. Pizza dükkanına dalan otomobil çekici ile bulunduğu yerden çıkarıldı. Büyük korku yaşayan müşteriler, "İyi ki kaldırımda kimse yoktu. Otomobil oldukça yavaştı. Bu yüzden bir facia yaşanmadı" dedi.
Otomobil sürücüsü Hasan Ay, kavşağa yaklaşıp hafif durakladığını belirterek, "Gelen giden hiç araba yoktu. Yavaş şekilde kavşağa girince kamyonet çok hızlı biçimde gelip çarptı. Direksiyon hakimiyetini kaybettim. Otomobil yavaş şekilde dükkana doğru gidip girdi" diye konuştu.
Pizzacıda yaşanan korku dolu anların ardından paniği atlatan İngiliz turistler, daha araç iş yerinden çıkarılmadan yerlerine oturup yemeklerini yemeğe devam etti. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.