Başkan Subaşıoğlu açıklamasında “Bugün kadınlarımız eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda ülkemizin rekabet gücünü artırmakta, bizleri gururla temsil etmektedirler. İnanıyorum ki bu olumlu tablo, ilerleyen süreçlerde Meclis ve yerel yönetimler düzeyinde kadın temsilinin artmasına da vesile olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Subaşıoğlu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 81. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan yasanın kabulünün, Cumhuriyet tarihinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.
Pek çok Batılı ülkeden önce yürürlüğe konan bu yasa sayesinde kadınların siyasi ve toplumsal hayattaki konumlarının daha da güçlendiğini belirten Subaşıoğlu, “Kadınlarımızın siyasi süreçlerde söz sahibi olması, ekonomik ve sosyal kalkınmaya doğrudan katkısı, tayin etme ve karar mekanizmalarında aktif rol üstlenmesi şüphesiz genç Cumhuriyetimizin imajını güçlendirmiş, geleceğe yönelik sağlam bir temel oluşturmuştur” ifadesini kullandı.

Başkan Subaşıoğlu, şunları kaydetti:
“2002 yılından bu yana hükümetler ülkemizde, kadınlarımızın seçme ve seçilme haklarını daha etkin biçimde kullanmalarına katkı çerçevesinde, kız çocuklarımızın eğitime kazandırılması, genç kızlarımızın hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan üniversitelerde okuyabilmesi, kadınlarımızın etkin ve aktif şekilde siyaset icra etmesi, kamusal ve toplumsal alandaki mevcudiyetlerini sağlamlaştırması için bir dizi düzenlemeler yaptı. Bugün, kadınlarımız eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda ülkemizin rekabet gücünü artırmakta, bizleri gururla temsil etmektedirler. İnanıyorum ki bu olumlu tablo, ilerleyen süreçlerde Meclis ve yerel yönetimler düzeyinde kadın temsilinin artmasına da vesile olacaktır. Bu inançla Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 81. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Savaşımızda kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle yad ediyor, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.”