GİRESUN (CİHAN)- Giresun’un Şebinkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan ve Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği ortaklığında yürütülen 'Kadınlar Üretimde’ projesine katılanlar sertifikalarını aldı.
    Türkiye Cumhuriyeti ve AB tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen proje meyvelerini vermeye başladı. Proje koordinatörü Öğretim Görevlisi Oktay Yıldız, "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında 136 bin 791 euroluk projede kaybolmaya yüz tutmuş, 'Tamzara Dokuması’, 'Mazmanlık’ ve ‘Kilimcilik’ konusunda ilçedeki işsiz kadınların eğitilerek, meslek edinmelerini sağladıklarını söyledi.
    Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı da proje ile hedeflerine adım adım ulaşmaya başladıklarını söyledi. İlçede yüz yıl öncesinde önemli bir kesimin geçimini bu mesleklerle sağladığını, ancak mesleklerin icra edilmediği için kaybolmaya yüz tuttuğunu kaydetti. Uygulamaya koydukları proje ile bu meslekleri yeniden gün yüzüne çıkardıklarını belirten Başkan Yılancı, "Bu meslekleri modern sanatlarla buluşturarak turistik eşya, modern giyim, kuşam ve süs eşyasıyla ekonomiye katkı sağlayacağız.” dedi.
CİHAN