AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yayımladığı mesajında Dünya’nın birçok ülkesinde inançları ve özgürlükleri uğruna kadınların her türlü çileye maruz kaldıklarına dikkat çekti.

Tin, “Kadınlar, hak mücadelelerine 8 Mart 1857 yılında başladılar. Özveriyle yürüttükleri mücadeleleri sayesinde kadın haklarının tanınması başta olmak üzere uluslararası alanda demokrasinin gelişmesine ve insan hakları standardının yükseltilmesine ışık tutacak çok önemli adımların atılmasına vesile oldular. Atılan onca adıma ve girişime rağmen hala dünya da kadınların özgürlük ve inançları adına yaşadıkları çileye son verilememiştir. Oysa Türkiye her alanda olduğu gibi bu konuda da duyarlı bir duruş sergilemiştir.

Kadın hakları konusu Osmanlı’nın son dönemlerinde modernleşme hamleleriyle başlamış Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde ilerlemiş ve günümüzde partimizin icraatlarıyla adeta bir sıçrama dönemi yaşamıştır. Ülkemizde yapılan köklü reformlar toplumsal yapımızı güçlendirirken kadınlarımızın sosyal statüsünün önündeki engelleri de ortadan kaldırmıştır. Güçlü bir ekonomiyi yakalamak ve ileri bir toplum olabilmek için kadınların hak, fırsat ve imkânlardan eşit şekilde yararlanmaları ve sorunlarının çözümlenmesi için millet olarak sorumlu davranmaya devam etmeliyiz.

Kadına yönelik şiddet ve hak ihlallerinin önüne geçilmesi ön yargıların kırılması ve toplumun ihtiyacı olan zihniyet değişiminin gerçekleştirilmesiyle mümkündür. Yasal düzenlemelerle sağlanan haklar uygulamada da karşılığını bulduğunda sosyal, ekonomik ve siyasal alanda güçlü bir ilerleyişin varlığı kaçınılmaz olmaya devam edecektir. Zihniyet değişimi bu anlamda son derece büyük önem taşımaktadır” dedi. 

Yaşanan Olumsuzluklar En Çok Kadınlar Etkiliyor

Dünya’nın kadın hakları konusundadaha net kararlar alıp uygulamaya geçirmesi gerektiğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Dünya’da kadın hakları konusunda çok şey söylenir, yazılır ve kararlar alınır. Ancak günümüzde yaşanan süreçlere bakıldığında gelişmiş birçok ülkenin uyguladığı baskılar, zulümler ve savaşlar en çok kadınlarımızıetkilemektedir. Tarihe bakıldığında ise savaşlarınen çok kadınlarımızı etkilediği, mağdur ettiği ve özgürlüklerine set çektiği açıkça görülmektedir. Bu yaşanan olumsuzlukları olumluya çevirmek tüm dünyanın ortak bir sorumluluğudur. Bu düşünceden hareketle ayrımcılıkların son bulduğu, kadınlarımızın özgür olduğu ve yaşamın her alanında huzurla,güzel ve mutlu yarınların umudu olmaya devam etmelerini temenni ediyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun” dedi.