Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Bayramyeri Meydanı'nda stant açtı. Kadına karşı şiddete "hayır" diyen Kadın Meclisi üyeleri broşür dağıtarak, anket çalışması yaptı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri Bayramyeri Meydanı'nda stant açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve Kent Konseyi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinliğe kadınlar kadar erkekler de büyük ilgi gösterdi. "Mutlu yaşlanmak istiyoruz" sloganı ile kadına şiddete "hayır" dediklerini kaydeden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak 25 Kasım'da bir farkındalık yaratmak istedik. Bu kapsamda Bayramyeri Meydanı'nda açtığımız stantta broşür dağıtarak çiftlerin eşlerinden ne beklediklerine dair anketler yapıyoruz. 'Bizler ağlamak istemiyoruz' ve 'Mutlu yaşlanmak istiyoruz' sloganları ile kadınlarımızı şiddete karşı bilgilendiriyoruz" diye konuştu.

Şiddete her kesimden "hayır" geldi

Gerçekleştirdikleri programa kadınlar kadar erkeklerinde yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Özen, "Bu bizleri mutlu etti. Bundan sonraki süreçte de Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak çeşitli programlar yapmaya devam edeceğiz. Bugün bu programda yaptığımız anketleri inceleyerek ona göre çalışmalarımıza yön verecek ve ilgili birimlerle iletişime geçeceğiz” dedi. Ankete katılan Nurcan Kütük, kadınların şiddet konusunda bilgilenmesini sağlamak adına yapılan çalışmalara destek vereceklerini dile getirerek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan bu etkinlikte sadece kadına değil şiddetin her haline 'hayır' diyoruz" dedi. Kadınlar kadar erkeklerinde ilgi gösterdiği etkinlikte şiddetin her şekline karşı olduğunu kaydeden Seyfi Doğan, “Kadına şiddete karşıyım. Kadın anne demek, kadın sevgi demek. Sadece kadına değil yaşayan tüm canlıya yapılan şiddete 'hayır' diyorum” diye konuştu. Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri bilgilendirme ve anket çalışmalarının yanı sıra vatandaşlara lokum ikramında da bulundu.