Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülnur Oymak, yeni dönemde meclis üyesi bayanlar arasında kurulacak üç gurupla mahallelerde çalışma yaparak daha çok kadına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Kent Konseyi Kadın Meclisinin, 2013-2014 yılı ilk aylık toplantısı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Denizli Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden Harita Yüksek Mühendisi Fatma Canaslan Comut ve kadın meclisi üyeleri katıldı.
Meclis üyelerine yapılan çalışmalar ve yeni dönem proje çalışmaları hakkında bilgi veren Kadın Meclisi Başkanı Oymak, kadınların desteklenmesi adına çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini belirtti. Başkan Oymak, “Denizli Belediyesi ile işbirliği ile hareket eden kadın meclisimiz, yaz dönemi boyunca açılan Kadın Danışma Merkezinde dönüşümlü olarak kadınlarımıza hizmet vermiştir. Kadın Danışma Merkezimize müracaat eden kadınlarımızın açık öğretim okullarından yararlanmasını sağladık. Denizli Belediyesi Gençlik Meclisi’de bize destek vererek eğitim almaya başlayan hanımlarımıza ders çalışma noktasında ücretsiz yardımda bulundu. Bu yıl da odak noktamız Kadın Danışma merkezimize müracaat eden kadınlarımıza destek olmaktır. Psikolojik, hukuksal ve eğitim desteklerimizin yanı sıra sanatsal terapilerimiz de çalışmalarımız arasında yer alacak. Meclisimiz çatısı altında gönüllü olarak görev alan üyelerimizi üç ayrı gruba ayıracağız. Bu guruplarımız 79 mahallemizde çalışma yaparak daha çok kadına ulaşacak” dedi.

Yeni projeler hayata geçirilecek


Kadın meclisinin yeni dönem hayata geçirmek istediği projelerinin arasında ‘El Sanatları Atölyesi’, ‘Kadınlar Lokali ve Kadın Rehabilitasyon Merkezi’ bulunduğunu anlatan Meclis Başkanı Oymak, “Kadın meclisi olarak bu yılda kanser taraması başta olmak üzere kan ve organ bağışı konusunda da projelerimizi hayata geçireceğiz. Mahallelerde görev yapacak üç gurubumuzla birlikte ‘Çevre ve Sağlık’, ‘Eğitim ve Sosyalleşme’ ile ‘Siyaset ve Kadın’ olarak 3 grupta ele alacağımız projemizi de hayata geçirerek daha aktif bir yıl geçirmeyi planlıyoruz. Kadın Meclisimizin çalışmalarıyla kentimizin bu kapsamda da örnek bir ilk olmasını sağlayacağız” diye konuştu. Toplantının ikinci bölümünde ise 1. derece deprem bölgesinde bulunan Denizli’de olası bir depremde neler yapılması ile ilgili sunum İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden Harita Yüksek Mühendisi Fatma Canaslan Comut, tarafından yapıldı. Comut, afetin sadece depremden ibaret olmadığını belirterek, “Afet denildiğinde insanlar sadece depremi düşünüyor. Afet sadece depremden ibaret değil. Yangın, sel, çığ düşmesi de bir afettir. Bu konuda kadınlarımız ne denli bilinçli ve eğitimli olursa çocuklarına ve eşlerine de o bilgiyi sağlıklı olarak aşılayabilirler” dedi.