Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 22. Seçimli Olağan Genel Kurulu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Genel kurula, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür,Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, ilçe belediye başkanlarının eşleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi çalışmalarına destek veren Başkan Zolan ve Kent Konseyi Başkanı Değirmenci'ye teşekkür etti. Kent Konseyi Başkanı Değirmenci ise, Kent Konseyi olarak geçen yıl Büyükşehir ile birlikte bir hedef belirlediklerini anlatarak, "Sadece Kent Konseyi binamıza gelen kadınlarımıza hizmet eden bir Kadın Meclisi değil, ilçelerimizdeki vatandaşlarımızın ayaklarına kadar giden, onların dertlerini dinleyen ve sorunlarına çözüm üreten bir Kadın Meclisi hedeflemiştik" dedi. 

Başkan Zolan: "Kadınlar hayatımızın her alanında"

2014-2015 sezonunda 8 ilçe ziyaret ettiklerini kalan ilçeleri de önümüzdeki süreçte bitirip 2016 yılı sonuna kadar her ilçede bir Kent Konseyi ve alt kurullarını oluşturacaklarını ifade eden Değirmenci, "Biz biliyoruz ki bir işin başında kadınlar varsa o işte başarı vardır. Bugüne kadar gerek Kent Konseyi, gerekse Büyükşehir faaliyetlerimizde hep kadınlarımızla yola çıktık ve hiç mahcup olmadık" diye konuştu. Başkan Zolan, "Bir toplumda kadın hak ettiği yere gelmediyse o toplumun hak ettiği yere gelmesi mümkün değil. Ancak kadınıyla hak ettiği yere gelebilir. Sadece erkeklerle bir yere varabilmek mümkün değil. Hayatımızın her alanında, ilk gözümüzü açtığımızda anamız sonra kardeşimiz sonra eşimiz ve kızımız şeklinde hayatımızı renklendiren, yaşantımızı kolaylaştıran ve bizlerin var olmasını sağlayan çok değerli hanımlar var" dedi.

Kadınların toplumun her kesiminde daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Şükürler olsun bugün geldiğimiz noktada artık hanımlarımız daha iyi noktalara gelebilecek potansiyele sahip. Tüm engeller kalkmış durumda. İnşallah Kadın Meclisimiz de buna katkı sağlayacaktır, kadınlarımıza cesaret verecektir. Siyasette, iş dünyasında, bilimde, sanatta, her alanda erkeklerden daha başarılı hanım kardeşlerimiz var ve daha fazla olma potansiyeline de sahiptir. Biz Büyükşehir olarak şunu söylüyoruz, 'Kadın Meclisi veya kadınlarımız bizden ne isterse sonuna kadar, hiçbir mazeretimiz olmayacak' bunu bilin. Daha ulaşılması gereken hedefler var. Bu hedefler için tüm çalışmalarınızda birlikte olacağız, yanınızda gayret göstereceğiz."

Tek liste olarak gidilen seçim sonucuna göre Bilsen Özen yeniden Kadın Meclisi Başkanlığına seçilirken yeni yönetim şu isimlerden oluştu: "Selma Erkan, İlkay Şahin Çağırıcı, Züleyha Erken, Nuran Helvacılar, Nurcan Kütük, Aynur Dindar, Oya Cantürk, Feride Fakıoğlu, Nimet Gökçe, Suna Özmutaf, Hanife Gündoğdu ve Nurgül Güngör."