Genelde insan hakları, özelde kadın haklarından hareketle, kadının erkeği erkeğin kadını tamamladığı cinsiyet adaletine inanan, geçmişin tek tip kadın anlayışına karşı farklılıkların kadını ve demokrasiyi zenginleştirdiğini benimseyen, ailenin birlikteliğini önceleyen, kadın ve erkeğin mevcut fırsatlara ve olanaklara eşit oranda sahip olması gerektiğini savunan, demokratik mekanizmaları kullanarak; siyasal, sosyal, ekonomik sürdürülebilir kalkınmada kadının temsil oranını arttırmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olan KADEM’in iftarında 15 de erkek konuk yer aldı. İftarın özel konukları Kadın Sığınma evlerinde kalan 15 kadın ve 15 çocuk idi. Bu özel konuklar ve çeşitli gruplardaki kadınlar hemen her masaya eşit olarak dağıtılarak toplumun her kademesinde yer alan kadınların sadece “kadın olmak” paydasında buluşabildikleri etkinlik ile, Ramazan’ın paylaşma ruhu pekiştirildi. 

Denizli’nin gönlü genişliğinin Büyükşehir Belediyesindeki yansıması ile her gün bir mahallede vatandaşlarla birlikte iftar eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan Meska’daki iftarın ardından KADEM Denizli İl Temsilciliği’nin düzenlediği iftara katıldılar. Konukevinden gelen kadın ve çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Zolan diğer konukları da tek tek selamladı.

Hiç kimseyi ötekileştirmeden böylesine geniş kitleyi üstelik de etkinlik alanında ayrıştırmayıp kaynaştırarak, demokrasinin gerektirdiği şekilde bir araya getirmekten mutlu olduklarını ifade eden KADEM Denizli Temsilcisi Dr. Hilal Can, “Ramazan paylaşmaktır. Az ile, çok olmaktır. Paylaştıkça bereketlenir lezzetler. Kâh damaklarda yediklerimizle, kâh dimağlarda cümlelerimizle. Bir Ramazan akşamında, şehrimizdeki ilk KADEM iftarına teşrif ederek soframızı, sohbetimizi, dostluk ve güler yüzünüzü paylaştığınız ve dimağlarımızda unutulmayacak cümleler bıraktığınız için teşekkür ederiz” dedi.