Muğla’nın Marmaris ilçesi Aksaz mevkisinde, bir arabanınn ön kaputunun altına gizlenmiş yaban keçisi bulundu. Keçiyi kaçak avladığı belirlenen İlyas Ş.'ye, toplam 14 bin 400 lira para cezası kesildi.

Marmaris Millî Parklar Müdürlüğü’nce yapılan koruma kontrol faaliyetleri sırasında, içinde avcı kıyafetleri giymiş şahısların bulunduğu şüpheli bir araba durduruldu. Arabada yapılan aramada bir adet yivli tüfek, ön kaputunda ise bir yaban keçisi bulundu. Olayla ilgili İlyas Ş.'nin, geçerli avcılık belgesine sahip ve silahının da taşıma ruhsatlı olduğu tespit edildi. Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerinin yaptığı incelemede ise söz konusu yaban keçisinin 1 yaşlarında ve erkek olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine zanlıya, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten 2 bin 400 lira idari para cezası, 12 bin lira da yaban hayvanı tazminat bedeli cezası kesildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Millî Parklar Müdürü Fikret Çatalkaya, millî parkı içinde her türlü avın yasak olduğunu belirterek, “Merkez Av Komisyonu kararıyla avcılarımız, sadece izin verilen alanlarda, izin verilen türleri, izin verilen zamanlarda avlayabilir. İzinsiz avlananlara fırsat vermeyeceğiz. Cezalar caydırıcı, millî parklarda normalin iki katı. Kanunların verdiği bu yetkiyi, millî parkların korunması adına sonuna kadar kullanacağız.” dedi.