Japonya’nın üç büyük turizm şirketinin temsilcileri, Aydın, Denizli ve Muğla’da yeni turizm rotaları belirlemek üzere Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın misafiri oldu. Dört gün boyunca üç kentte birçok turizm noktasını gezen Japon heyeti, bir etkinlikte harmandalı oynayarak alkış topladı. İstanbul ve Kapadokya güzergahında tur pazarlaması yapan 3 şirketin, Aydın, Denizli ve Muğla’da yeni turizm rotaları belirlemek için gerçekleştirilen gezi programı, termal sağlık merkezleri, antik kentler, bölgede öne çıkan kültürel ve doğal miras alanları ile turistik öneme sahip ilçelerin ziyaretinden oluştu. Ziyarete Japonya’nın Türkiye’de faaliyet gösteren NOE Skytur yetkilisi MamuroYonezawa, FiveStar Club Turizm yetkilisi RyuichiWatanabe, HIS Travel Turizm tur geliştirme yetkilisi Eri Takahashi ile Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği temsilcisi EtsukoWada yer aldı.
Kuşadası’nda öncelikle Dilek Yarımadası Milli Parkı, Zeus Mağarası ve Anadolu köy yaşantısının karakteristik özelliklerinin temsil edildiği Çetin Maket köyünü ziyaret eden ekip, buradan zeytin müzesine giderek zeytinyağı üretim tarihine kısa bir yolculuk yaptı. Gün içinde Karacasu’da Afrodisias Antik Kentini ziyaret eden ekip buradan Tavas’a geçti. Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol’un karşıladığı Japon heyeti, bir taraftan Tavas zeybeği gösterisini izlerken diğer taraftan Tavas’ın meşhur baklavasından tattı. Ziyaretin ikinci günü balon turuyla Pamukkale’nin eşsiz gün doğumu manzarasını havadan izleyen Japon heyet, Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu üyesi Abdülkadir Demir, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, TURSAB Bölgesel Yürütme Kurulu temsilcileri ve basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, GEKA’nın öncülüğünde gerçekleştirilen gezinin temellerini geçen 5-10 mart tarihleri arasında Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenen Ege günleri etkinliğinde attıklarını belirtti. Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Ateşeliği ve Japonya Seyahat Acentaları Birliği ile geliştirilen ilişkilerin neticesinde Japonya’nın önde gelen 3 seyahat acentasının Güney Ege Bölgesi’ni ziyaret ederek burada alternatif turizm rotaları belirlemelerini kararlaştırdıklarını anlatan Alata, şunları söyledi: "Ajansımızın alternatif turizmin geliştirilmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmaların devamı niteliğinde olan gezi programı, bölgenin zengin kültürel dokusu, tarihi mekanları ve doğal güzelliklerine yapılan 4 günlük bir yolculuktan oluşuyor. Böylece bu geziyle, Japon tur operatörlerinin alternatif turizm çeşitliliğine sahip Güney Ege Bölgesi’ni, yeni turizm rotası olarak belirlemeleri sağlanacak.” 
Yemeğin ardından Buldan’a giden heyet, Buldan’ın tarihi dokusu ve kendine özgü el dokumalarını inceledi. Buldan’dan ayrılan heyet, şelalesiyle meşhur Güney ilçesine gitti. Güney’de üzüm bağlarını gezen heyetin, Denizli turu Güney Şelalesinde son buldu. Ziyaretin son durağında Milas’ın Çomakdağı köyüne giden Japon heyeti, temsili Çomakdağ köy düğününe katıldı köy halkıyla birlikte keyifli anlar yaşadı. Köylülerle harmandalı oynayan Japonlar alkış aldı.