Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törende, askerler arası atış ve spor müsabakalarında dereceye girenlere plaket verildi.
Denizli İl Jandarma Komutanlığından düzenlenen törene, Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, daire müdürleri, STÖ temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı. 
Vali Vekili Abdullah Acar’ın tören mangasını selamlamasıyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
Vali Vekili Abdullah Acar,  Jandarma Teşkilatının 173 yıllık deneyimi, eğitilmiş insan gücü ve modern donanımı ile ülkemizin en köklü kurumlarından birisi olduğunu söyleyerek, “Güvenlik, insanların ve toplumların en önemli ihtiyacı, aynı zamanda devletin en önemli görevleri arasındadır. İlimizde Polis ve Jandarma ekiplerimiz, yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için gece ve gündüz durmaksızın çalışıyorlar” dedi. 
Jandarma teşkilatına Denizli halkının desteğinin azımsanmayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Acar, “Devlet ile vatandaş arasındaki diyalogun en önemli basamaklarından birini oluşturduklarının bilinciyle ve “Vatandaş Odaklı Kamu Hizmeti” anlayışıyla çalışan Jandarma Teşkilatı’nın başarısında elbette Denizli halkının desteği azımsanamayacak kadar çoktur. Bu nedenle Denizli İl Jandarma Komutanlığımız; Denizli halkının verdiği bu destekten aldığı kuvvetle suç ve suçlularla mücadele kapsamında her gün projeler üretiyor ve Denizli’nin daha huzurlu bir kent olması için çalışıyor. Bu kapsamda Jandarmamız son yıllarda bir motosiklet timi, bir köpek timi ve bir de trafik timi ile takviye edilmiş ve ayrıca model olarak eskimiş 55 araç yenileriyle değiştirilmiştir. Hem güvenlik hem de olaylara daha hızlı müdahale açısından son derece önemli olan ve daha sağlıklı iletişim sağlanması için yürütülen projeler çerçevesinde Jandarma Entegre Muhabere Sistemleri yenilenmiş ve Denizlinin yüzde 100’üne yakın oranda telsizle konuşabilecek imkana kavuşmuştur” diye konuştu.
Kutlamalar çerçevesinde bomba aramasında kullanılan “Ahir” isimli köpek, sivil bir araca yerleştirilen patlayıcı maddeyi, daha sonra da 4 çantadan bir tanesine gizlenmiş olan tabancayı kısa süre içinde bulmayı başardı. Daha sonra narkotik köpeği “Has” yine sivil bir araca yerleştirilen uyuşturucu maddeyi buldu. Has ve Ahir, son olarak engel parkurlarını tek tek aşarak başarılarını izleyicilere gösterdiler.
Törende ayrıca, askerler arası yapılan spor müsabakalarında ve atışlarda dereceye giren personele Vali Vekili Abdullah Acar ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi. 
Törenin son bölümünde ise jandarma ekiplerinin kullandıkları materyallerin sergilendiği stantlar davetliler tarafından gezildi.