Sözcü Yazarı Saygı Öztürk’ün yazısının bir kısmı ise şöyle,"Aliboğazı'nın girişlerinden birisini tutan 8 kişilik TİKKO grubuna yönelik uçakla bir saldırı gerçekleştirildi. 5 TİKKO militanı öldürüldü. 3 terörist ise saldırıdan sağ kurtuldu. Askerler, bu teröristleri yakalamak için operasyon yaptı. Bir mağaranın girişine geldiklerinde, yakalanacaklarını anlayan teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu uzman çavuşlar Yakup Özel ve Burhan Acar şehit edildi. Yani, PKK'nın değil TİKKO'lu teröristlerin ateşi sonucu şehitlerimiz oldu" diye yazdı.
Saygı Öztürk'ün Sözcü gazetesinin (2 Aralık 2016) tarihli nüshasında yayımlanan 'Askerlerimizi başka bir örgüt şehit etti başlıklı yazısı şöyle: 
Askerlerimizi şehit eden örgüt 
TİKKO örgütü öteden beri Tunceli yöresinde etkilidir. Ancak son yıllarda PKK ile birlikte hareket ediyor. Bazı yerlerin tutulması görevi TİKKO'ya verilmiş. Açıkçası PKK, kendi güvenliklerini bu örgüte aldırtıyor. Başka bir alanda ise bağımsız hareket eden DHKP-C örgütünün silahlı militanları bulunuyor.
Aliboğazı'nın girişlerinden birisini tutan 8 kişilik TİKKO grubuna yönelik uçakla bir saldırı gerçekleştirildi. 5 TİKKO militanı öldürüldü. 3 terörist ise saldırıdan sağ kurtuldu. Askerler, bu teröristleri yakalamak için operasyon yaptı. Bir mağaranın girişine geldiklerinde, yakalanacaklarını anlayan teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu uzman çavuşlar Yakup Özel ve Burhan Acar şehit edildi. Yani, PKK'nın değil TİKKO'lu teröristlerin ateşi sonucu şehitlerimiz oldu.
TİKKO, öteden beri Tunceli yöresinde bulunan bir örgüt. Tunceli yöresinde yaklaşık 40 kişilik silahlı bir gücü var. PKK gibi devlet bunlarla da mücadeleye kararlı. Son iki ayda, Tunceli yöresinde 100'e yakın terörist öldürüldü. İnsanlı keşif uçakları, insansız hava araçları son dönemdeki operasyonlarda hayli etkili oldu’’diye yazdı.