İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”ne katılan onbinlerce İzmirli, Ulu Önder’e olan sevgi, saygı ve özlemlerini bir kez daha gösterdi. 
Bu yıl 6. kez gerçekleştirilen yürüyüş, Alsancak İskelesi’nden başladı ve Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
Yürüyüşe milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, dernekler, üniversiteler ve kamu kurumu temsilcileri ile her yaş grubundan İzmirliler katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyen İzmirliler’e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte eşlik etti. “Andımız”ın okunmasıyla başlayan yürüyüşe, Kordon’daki apartmanlardan da alkışlı destek geldi. Ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle İzmir Marşı’nı ve 10. Yıl Marşı’nı söyleyen İzmirliler, “Ne Mutlu, Türküm” diyerek Ata’ya olan özlemlerini adeta haykırdı.
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan led ekranda Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir görüntüleri halka yansıtıldı. Yürüyüşün bitiminde Cumhuriyet Meydanı’nda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’na sığmayan onbinlerce İzmirliler’yi selamlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Atatürk’ün kahraman bir asker ve örnek bir devrimci olduğunu belirterek; “Kahraman bir asker, yiğit bir halk önderi, örnek bir devrimci ve büyük bir devlet adamını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 75. yılında saygıyla, sevgiyle, minnetle ve özlemle anıyoruz.Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçten çıkış için, öncelikle Atatürk’ümüzü daha iyi anlamak zorundayız.Aydınlık, çağdaş ve evrensel değerlerle büyüyen bir Türkiye için, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılmalıyız. Bu büyük mirası, titizlikle korumak ve geliştirmek ve tıpkı O’nun yaptığı gibi, gelecek kuşaklara onurla teslim etmek görevimizdir. Bize yakışan, onun gösterdiği bu aydınlık yolda; umutsuzluğa, yılgınlığa ve teslimiyete düşmeden kararlılıkla yürümektir. Burada bir kez daha söz veriyoruz: Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin korumaya devam edeceğiz.İzmir olarak, aydınlık ve çağdaşlık yolundaki bu yürüyüşün “simge kenti” olma gururunu hep yaşayacağız” dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasını “Dünya düşse peşimize, Yer sarsılsa yerinden, Ne senden geçeriz Atam, ne senin eserinden!” dizeleriyle tamamladı.