Öğrenci yurtlarının kız ve erkek öğrenciler için ayrım yapılması kararı Ege Üniversitesi öğrencilerini harekete geçirdi.
Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi önünde devam eden çadırlı eylemlere çok sayıda öğretim görevlisi, İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi destek verdi.
Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtları önünde basın açıklaması yapan Gamze Selçuk "Üniversitelerimizde yaratılmaya çalışılan zihniyet bizim gençliğimize çok uzaktır. Geleceğine sahip çıkan, ükesinin AKP eliyle gericiliğin eline teslim edilmesine izin vermeyen, dayanışmayı muhtaç olmakla değil, paylaşmayla ele alanlarız biz. Yurtlarımıza yapılan saldırının birçok boyutu var. Bu boyutların tümü gençliği ele geçirme planlarının kirli yüzünü oluşturuyor. AKP Türk gençliğini karşısına almıştır” dedi.
Açıklamaların ardından kendi yurtlarını kurmak için kütüphane önüne yürüyen öğrenciler burada çadırlar kurarak yatak ve eşyalarını alana taşıdı. Taşımalarına yardımcı olan milletvekilleri, öğretim görevlileri de öğrencilere destek için çadırlara malzeme taşıdı.
(AÖK-KE)