İzmir'de adliye yakınlarında patlama meydana geldi. Saldırının ardından iki teröristle polisin çatışmaya girdiği teröristlerden birinin öldürüldüğü, diğeriyle çatışmanın sürdüğü bildirildi. Adliye çalışanları güvenlik tedbirleri nedeniyle dışarı bırakılmıyor. Çalışanlar adliye içindeki güvenli bölgelere götürüldü.
Görgü tanıkları adliye önünde bir aracın yandığını ifade ediyor. Bölgede yaralıların olduğu ve ambulasların sevk edildiği belirtiliyor. Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre; patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği bildirildi
Saldırının ardından iki  teröristle polisin çatışmaya girdiği teröristlerden birinin öldürüldüğü, diğeriyle çatışmanın sürdüğü bildirildi  Patlama sonrasında olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk  edildi.

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri,  bölgeye trafik akışını kesti. Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah  montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma  başlattı.

Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin  daha olduğu öğrenildi.